Vesterbros Lars Mikkelsen vinder Emmy for Herrens Veje

HÆDER. Skuespiller og vesterbroer Lars Mikkelsen kunne i nat hæve en Emmy for sin store skuespilpræstation i den danske dramaserie Herrens Veje.

 

HÆDER: Lars Mikkelsen modtog tidlig tirsdag morgen en international Emmy for sin store præstation som præst i DR’s dramaserie ’Herrens Veje’. Det skriver Danmarks Radio.

Det vil sige, at Lars Mikkelsen som præsten Johannes Krogh har været det seneste års bedste mandlige skuespiller i en international dramaserie. Det mener The International Academy of Television Arts & Science i New York, der gav den prestigefyldte Emmy til den 54-årige vesterbroer.

»Det virker fuldstændigt surrealistisk det her. Der var så mange stærke optrædener fra de andre nominerede. I Danmark har vi i mange år været frontløbere på drama, og denne pris sætter streg under, at man stadig kan regne med os. Jeg er så glad og beæret,« siger Lars Mikkelsen ifølge DR.

Den bedste af dem alle

Han sikrede sig den fornemme statuette i kategorien ’Bedste mandlige skuespiller i tv-serie’ foran skuespillerne Julio Andrade fra den brasilianske serie ’Um Contra Todos’, canadiske Billy Campbell fra serien ’Cardinal’ og tyrkiske Tolga Saritas fra serien ’Soz’.

Der blev uddelt 11 Emmyer inden for drama, kultur, underholdning og dokumentar.

Første skuespiller

Det er fem gange tidligere lykkes danske serier at hive en Emmy med hjem.

Det var for serierne ’Ørnen’, ’Livvagterne’, ’Nikolaj og Julie’, ’Unge Andersen’ og ’Rejseholdet’.

Til gengæld er det første gang, at en af skuespillerpræstationerne i DR’s serier bliver belønnet med en international Emmy.

Stolt producent

Om sejren siger producent på ’Herrens Veje’, Camilla Hammerich fra DR Drama ifølge DR:

»Det er en stor ære og glæde for DR og Danmark, at Lars Mikkelsen har fået årets internationale Emmy for sin rolle i ’Herrens Veje’. Han fortjener det fuldt ud. I over to år har Lars levet og åndet med karakteren Johannes, og med sit lysende skuespiltalent og sin utrættelige arbejdsindsats har han skabt et fantastisk portræt af et mangesidet og voldsomt menneske. Lige nu er Lars Mikkelsen en af Danmarks største skuespillere, og det har udlandet fået øjnene op for. Det kan vi kun være stolte af og taknemmelige for.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Tidligere bandeleder død efter skud på Hejrevej

Dragør har igen en svømmehal til næste sommer