Arkivfoto: Anders Bentzon.
in , , , ,

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

Ny Amagerbrogade klar til årets juleoptog

AF JAN JEPPESEN
jje@amagerbladet.dk

SUNDBY: De handlende på Amagerbrogade kan ånde lettet op. Efter mere end et år med ensretning og omkørsler er Amagerbrogade igen åbent for dobbeltrettet trafik. Og mere vigtigt: Juleoptoget, der finder sted på lørdag 24. november, kan gennemføres på strækningen fra Gyldensrisvej til Christmas Møllers Plads.

Det glæder Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL):

»Amagerbrogade er et rigtig godt eksempel på, hvor velfungerende en gade vi kan skabe, når vi giver os god tid til at lytte til de lokale ønsker og behov. Uanset om man bruger gaden som lokalt handels- og samlingssted eller som transportvej på cykel, til fods eller med bus, så vil man med ombygningen opleve markant bedre forhold fremover,« siger borgmesteren.

Busserne i kørebanen
Den 1,5 kilometer lange fornyelse af Amagerbrogade har givet bredere fortove og cykelstier og flere regulerede fodgængerkrydsninger. Der er kommet flere bænke og affaldsspande, og gaden har fået 96 nye træer.

For at gøre plads til de bredere fortove og cykelstier, er busbanen nedlagt. Ved alle busstop er der i stedet lavet busperroner, så passagererne ikke skal stå af og på bussen direkte på cykelstien.

Fremover holder busserne på kørebanen, og bilerne må holde bag bussen og vente, til den kører videre. Endelig er der blevet plads til 400 nye cykelparkeringspladser på Amagerbrogade, mens nogle bilparkeringspladser er flyttet til placeringer i sidegaderne, som også er de sidste, der bliver færdige.

På Tingvej, hvor kranen fra det nærliggende boligbyggeri væltede for et par siden, bliver arbejdet først afsluttet i december. Her udskiftes syv af de træer, som er gået ud.

Teknik- og miljøforvaltningen oplyser, at cyklister og bilister vil opleve ujævn asfalt flere steder på Amagerbrogade. Det skyldes, at det sidste asfaltslidslag først bliver lagt ud til foråret. På kørebanen udlægges en særlig støjreducerende asfalt, der mindsker støjen fra bilernes dæk mod asfalten.

Den røde snor klippes ved Øresundsvej

SUNDBY: Ny Amagerbrogade indvies af Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) som en del af juleoptoget på lørdag. Her vil hun være med til at klippe den røde snor, når optoget når ind på den fornyede del af Amagerbrogade ved Øresundsvej.

Selve optoget, der gennem årene har samlet 60.000 mennesker langs ruten, strækker sig fra Gyldensrisvej til Christmas Møllers Plads. Flere end 500 deltagere vil deltage i optoget, der arrangeres af handelsforeningen Ama’rButikkerne. Pigegarder, veteranbiler, julemænd- og julenisser, rensdyr, brandmænd, tegneseriefigurer, spejdere, foreninger og idrætsklubber bidrager til at gøre optoget både farverigt og festligt.

Juleoptoget starter klokken 16.03 efter julebelysningen i guirlanderne er blevet tændt klokken 16.00.

Som optakt til optoget inviterer delikatesseforretningen Broders, Amagerbrogade 146, til julestue mellem klokken 12.00-18.00. Målsætningen med julestuen er at få lavet en guirlande så lang som Amagerbrogade. Alle kan bidrage, hvis de møder op med brugt papir, aviser etc. /jep-

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Dreng uden sko fundet i Valby

Frederiksbergs teenagere er vilde med Rue 153 i nummer 155