in ,

Elsker 😍 Like 👍

Vesterbroere sætter Kind Friday i verden

ANTI-FORBRUG. I vaskeægte vesterbro-ånd går Saxogade imod forbrugermentalitet og inviterer til ‘Kind Friday’.

OVERFORBRUG: I den sociale handelsgade Saxogade går man imod alle forsøg på at øge forbruger-mentaliteten. ’Black Friday’ er den helt store overforbrugsfest, og derfor har Settlementet og Saxogade skabt ’Kind Friday’.

’Vi går mod Black Fridays forbrugsfest med hovedløse og heftige tilbud, der hverken er med til at fremme vort samfund eller fællesskab,’ skriver de og opfordrer til, at man i stedet handler med hjertet.

Det kan man i Saxogade gøre gennem kampagnen ’1 til 2’, hvor man for hvert køb har mulighed for at betale 158 kroner ekstra og dermed sikre en udsat medborger en ekstra dag i værestedet ’Gang i gaden’

Desuden er der en række aktiviteter med sociale aspekter. For eksempel ’Kind Banko i Café Sonja’ fra 18.00-19.00 med salg af bankoplader fra 17. Her går al salg af plader til ’Gang i gaden’ og præmierne er doneret af Vesterbros butikker, cafee og spisesteder.

Fra klokken 12 til 14 er der gratis Hokkaido-suppe hos LØS Market, der er plantebytte hos Plantula fra 15 til 18 og workshop i både Heidi og bjarne, Normas og Fredes Woodshop.

I Saxogade kan man ifølge arrangørerne ryste reklamerne for forbrugermentaliteten af sig, og i stedet gøre noget for andretil ’Kind Friday’ i Saxogade, hvor der er overskud til næstekærlighed.

KØBENHAVN: Der skrides nu ind overfor manglende overnatning til hjemløse – i hvert fald de, der har lovligt ophold i Danmark. Der etableres denne vinter 140-160 ekstra sovepladser i København

Socialudvalget i Københavns Kommune har besluttet at etablere 20 ekstra sovepladser som en del af Natcaféen på Sundholm på Amager.

Natcaféen har i vinterperioden længere åbningstid i weekender og på helligdage end normalt. Det giver mere tid til, at hjemløse kan få støtte til at finde en mere stabil og langsigtet løsning i samarbejde med medarbejdere på herberger og natcafeer.

Børne- og Socialministeriet har bevilget midler til såvel de 20 kommunale pladser, som at private aktører kan etablere nødovernatningspladser rundt omkring i København.

Via Vesterbro sogns hjælpekasse etableres 25 pladser i Mariakirken. Blå Kors sørger for 20-40 ekstra pladser hos nat-herberg og morgenmadscaféen Grace på Nørrebro.

Hos Vendepunkter IVS på Vesterbro etableres 10-15 pladser. Frelsens Hær etablerer 20 pladser i herberget Den Kolde Næse på Hørhusvej på Amager.

Og Kirkens Korshær etablerer 40 pladser i Hellig Kors Kirke på Nørrebro – dog uden at modtage finansiering fra den nationale pulje.

Socialforvaltningen vurderer, at antallet af pladser er tilstrækkeligt til, at alle hjemløse med lovligt ophold i Danmark kan finde ly for kulden i vinterperioden.

Hvis du er bekymret for en hjemløs borger, kan du henvende dig til Hjemløseenheden. Uden for normale arbejdstider kan man altid kontakte Den Sociale Døgnvagt på telefon 33173333.

Ring 112, hvis der er akut brug for ambulance eller sociolance. Og så kan du blive frivillig og hjælpe hjemløse – se mere på https://blivfrivillig.kk.dk/ haj

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Bekymrede forældre: Unge mænd bliver røvet ved samme station

Farvel til fodboldlegenden Flemming