Pladsen ved siden af Vanløse Idrætspark kan måske blive til ny legeplads for street-art kunstnere - ham på billedet er i gang ved Pumpehuset i Indre By. Foto: Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Sur 😠 Elsker 😍 Like 👍

Væg til lovlig graffiti på vej i Vanløse

GADEKUNST. Vanløse får et 6o meter langt hegn til gadekunst, så københavnere kan lave lovlig graffiti.

Lidt farver ville ikke skade på den grå plads ved siden af Vanløse Idrætspark, der lige nu bruges til rullehockey. Det skal den fortsat, men kultur- og fritidsforvaltningen har undersøgt mulighederne for at placere et gadegalleri – street-art – på et stykke bag ved banen.

Baggrunden for at placere et gadegalleri i Vanløse er, at den lovlige væk ved Enghave Brygge er væk efter udbygningen af Bryggen – og det tidligere gadegalleri ved Skoda-grunden på Nørrebro blev nedlagt i 2016 – derfor var det ikke længere muligt for borgere i København at male graffiti og street art på lovlig vis.

Kultur og Fritidsudvalget besluttede i år, at forvaltningen skulle undersøge muligheden for at etablere lovlige gadegallerier på to udvalgte arealet i henholdsvis Valby og Vanløse, men ifølge forvaltningen har det ikke været muligt at placere det i Valby, så fokus er nu Vanløse.

Projektet går helt konkret ud på, at der opsættes et lovligt gadegalleri på cirka 60 meter på græsarealet mellem rullehockeybanen ved Vanløse Idrætspark og Vanløse Byvej.

Gadegalleriet kommer til at bestå af byggepladsplader monteret i betonklodser tæt placeret på den lydisolerende mur for enden af hockeybanen

Positivt for bydelen

Vanløse Lokaludvalg er positivt indstillet overfor forslaget der ligger godt i tråd med bydelsplanen, som udvalget har udarbejdet.

Lokaludvalget skal diskutere sagen på sit møde torsdag 22. november – men har skrevet et høringssvar til forvaltningen.

»Vanløse Lokaludvalg opfordrer Kultur- og Fritidsudvalget til at etablere det beskrevne gadegalleri ved Vanløse Idrætspark. Dernæst vil lokaludvalget gerne indgå et nærmere samarbejde omkring etableringen, placeringen og åbningen af gadegalleriet,« skriver Vanløse Lokaludvalg i sit høringssvar til kommunen.

Lokaludvalget foreslår, at det beskrevne gadegalleri placeres således, at det inviterer borgere ind og indgår som en del af selve den urbane multifunktionsplads, frem for bag ved rullehockeybanen mod Vanløse Byvej.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nederlag til kvinderne

Den store fortælling fortalt musikalsk