Sådan ser planerne for Østerbrogade 190 ud. Illustration: Cree Danmark

Se her: Træhus i seks etager på vej på Østerbrogade

STUDIEBOLIGER. Planerne for seks etagers hus med studieboliger er nu offentliggjort. Det skal ligge, hvor der tidligere var et lille grønt område foran Lægeforenings Boliger.

BÆREDYGTIGT: Nu kan borgerne ved selvsyn se, hvordan planerne for Østerbrogade 190 ser ud.

Her skal være et seks etagers højhus af træ. Der skal være café i stuen og studieboliger på en og to værelser i resten af bygningen.

Tidligere i år kunne Cree Denmark, en del af J. Jensen Koncernen, melde ud, at man havde indgået et strategisk samarbejde med den østrigske entreprenørspecialist Cree GmbH.

Nu er Cree Denmark klar at sætte gang i opførelsen af sit første projekt i København. På Østerbrogade 190 skal der bygges 20 studielejligheder med 1 og 2 værelser fordelt på 6 etager med dertilhørende café i stueetagen.

Klima og bæredygtighed

I en pressemeddelelse betegnes det som Danmarks højhus træhus.

Højhuset udføres i det, som betegnes som CLT (Cross Laminated Timber), der ifølge bygherren er et massivtræselement, som muliggør en meget hurtig og effektiv byggeproces med et fordelagtig CO2-regnskab, ligesom elementerne er 100 procent demonterbare og kan genanvendes til senere projekter. På nuværende tidspunkt er der udsigt til, at byggeriet bliver Danmarks højeste træhøjhus, når det står klar i løbet af 2019.

»Vi er meget glade for, at vores samarbejde med Cree GmbH i Østrig nu udmønter sig i konkrete fleretagers træbygninger i Danmark. Vi ser i markedet, at der er at der behov for at kunne tilbyde et konkurrencedygtigt produkt, hvor byggehastigheden kan øges væsentligt samtidigt med, at vi opnår de øvrige fordele, som træ giver i forhold til indeklima og bæredygtighed,« siger Frederik Spanning, direktør i Cree Denmark i en pressemeddelelse, og fortsætter:

»Vores mål er at blive dygtigere til hele tiden at finde bedre og mere effektive måder at løse byggeopgaver på. Med træbygninger ændrer vi måden, vi bygger på, og vi er med til at løfte det bæredygtige byggeri til et helt nyt niveau. Det bliver byggeriet på Østerbrogade det synlige bevis på.«

Bæredygtighed er et stort emne på tværs af brancher i hele Danmark og også i Københavns Kommune.

Skeptiske borgere

Byggeriet på Østerbrogade bliver udført af Cree Denmark, mens Vilhelm Lauritzen Arkitekter står for arkitekturen og MOE er rådgivende ingeniører.

Fra borgerside er der dog kritik af, at der skal bygges et seks etagers hus, hvor der tidligere var et grønt område. Det kommer blandt andet til at gå ud over udsynet fra de bagvedliggende boliger i Lægeforeningens Boliger.

Kommuneplanen giver ret til byggeri op til 24 meter. Østerbro Avis har henvendt sig til bygherren for at få at vide, hvor højt det planlagte træhus er. Bygherren er ikke vendt tilbage.

For årtier siden lå der en tankstation. Senere blev det en slags lille lokal park, som de senere var særdeles misligeholdt.

Grunden var ejet Lægeforeningens Boligers Fond, som solgte det videre til Ejendomsselskabet Østerbrogade 190, som nu er ejet af J. Jensen-koncernen. Grunden er forurenet, og derfor skal den renses.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Poesi. Amerikansk Slam-mester til Amager

Borgerservice holder lukket i to dage