det er heldigvis ikke for sent at lægge en plan, der kigger længere frem end til den sidste bådebro er fjernet, skriver Mia Nyegaard (R). Foto: Martin Sørensen

DEBAT: Rydning af Fredens Havn – og hvad så?

Af Mia Nyegaard (R), Socialborgmester

ERDKEHLGRAVEN: Politikere fra både Rådhuset og Christiansborg står i kø for at forlange, at vi skal rydde Fredens Havn. Men hvad er planen, når det er sket?

Hvad gør vi med de mennesker, der bor i Fredens Havn, når området er ryddet?

Det spørgsmål har ingen politikere forholdt sig til. Måske fordi det har været vigtigere at virke handlekraftig end eftertænksom.

Men det er heldigvis ikke for sent at lægge en plan, der kigger længere frem end til den sidste bådebro er fjernet. I Socialforvaltningen er vores hjemløseenhed selvfølgelig parat, men vi skal også blive enige om, hvem der gør hvad.

LÆS OGSÅ: Fredens Havn: Minister mangler 26 millioner

Det er statens opgave at rydde Fredens Havn. Så langt er alle vist enige. Men når staten rydder Fredens Havn, har de for mig at se selvfølgelig også et ansvar for at bistå med hjælp til de mennesker, der ikke længere har noget sted at bo.

Her vil det være helt oplagt, at de giver os kommuner bedre muligheder for at etablere et midlertidigt tag over hovedet. Reglerne på området gør det nemlig umuligt at bygge midlertidige boliger til andre end unge. Derudover ville det klæde staten at stille en eller flere grunde til rådighed.

Hvis staten giver os lov, kan vi som kommune gøre meget mere for at hjælpe både de mennesker, der bor i Fredens Havn, og de mange hjemløse, som vi i dag har udfordringer med at tilbyde en bolig.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Peter glæder sig i denne tid

Debat: Bedre forhold for vores stofbrugere