Kirkens Korshærs herberg i Hillerødgade. Arkivfoto: Linda Kastrup/Scanpix
in ,

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

140-160 ekstra sovepladser til hjemløse

HJEMLØSE: Der skrides nu ind overfor manglende overnatning til hjemløse – i hvert fald de, der har lovligt ophold i Danmark. Der etableres denne vinter 140-160 ekstra sovepladser i København.

KØBENHAVN: Socialudvalget i Københavns Kommune har besluttet at etablere 20 ekstra sovepladser som en del af Natcaféen på Sundholm på Amager.

Natcaféen har i vinterperioden længere åbningstid i weekender og på helligdage end normalt. Det giver mere tid til, at hjemløse kan få støtte til at finde en mere stabil og langsigtet løsning i samarbejde med medarbejdere på herberger og natcafeer.

Børne- og Socialministeriet har bevilget midler til såvel de 20 kommunale pladser, som at private aktører kan etablere nødovernatningspladser rundt omkring i København.

Via Vesterbro sogns hjælpekasse etableres 25 pladser i Mariakirken. Blå Kors sørger for 20-40 ekstra pladser hos nat-herberg og morgenmadscaféen Grace på Nørrebro.

Hos Vendepunkter IVS på Vesterbro etableres 10-15 pladser. Frelsens Hær etablerer 20 pladser i herberget Den Kolde Næse på Hørhusvej på Amager.

Og Kirkens Korshær etablerer 40 pladser i Hellig Kors Kirke på Nørrebro – dog uden at modtage finansiering fra den nationale pulje.

Socialforvaltningen vurderer, at antallet af pladser er tilstrækkeligt til, at alle hjemløse med lovligt ophold i Danmark kan finde ly for kulden i vinterperioden.

Hvis du er bekymret for en hjemløs borger, kan du henvende dig til Hjemløseenheden. Uden for normale arbejdstider kan man altid kontakte Den Sociale Døgnvagt på telefon 33173333.

Ring 112, hvis der er akut brug for ambulance eller sociolance. Og så kan du blive frivillig og hjælpe hjemløse – se mere på https://blivfrivillig.kk.dk/

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Historien om Nordhavn: Fra industri til beboelse

Medaljeregn over rugby-øen