Her modtager Welcome House 25 børnecykler fra Valby Lokaludvalgs nedlagte cykelbane på Toftegårds Plads. Foto: Valby Lokaludvalg

Cykelbanen på pladsen cykler på sidste vers

NEDSLIDT. I tre år har Valbys børn kunne cykle på lokaludvalgets cykellegebane på Toftegårds Plads. Banen er dog så nedslidt, at lokaludvalget har besluttet at nedlægge den. De 25 cykler er doneret til flygtningebørnene i Welcome House.

DONATION: Der er blevet trampet i pedalerne på Toftegårds Plads, siden Valby Lokaludvalg købte en cykellegebane af Cyklistforbundet i 2015. Hvert forår er den transportable cykellegebane trofast blevet klargjort til sommerens regnbyger med træbeskyttelse.

Sæsonerne har dog sat sine spor, og banen er nu så nedslidt, at lokaludvalget har besluttet at nedlægge den, fortæller formand for lokaludvalgets miljøgruppe Henrik Palsmar:

»Oprindeligt var cykellegebanen transportabel og bygget til, at Cyklistforbundet kunne stille den op til events. Den har aldrig været tænkt til at skulle stå udenfor i halve år i regnvejr Vi har forsøgt at vedligeholde den bedst muligt, men i år har vi konstateret, at mange af elementerne er så nedslidte, at de ikke kan repareres. Sammenholdt med at der skal ske en masse nye aktiviteter på Toftegårds Plads frem mod anlæggelsen af det nye bibliotek, besluttede vi, at det skal være slut med cykelbanen,« siger han.

Cyklerne gives videre

Da Valby Lokaludvalg i sin tid købte cykelbanen, fulgte der 25 cykler med til børn i forskellige aldre. Cyklerne har gennem årene jævnligt været lånt ud til institutioner og begivenheder, men 8. november i år skiftede de så ejermand. Her valgte lokaludvalget nemlig at donere dem til Welcome House, så Københavns flygtningebørn kan få glæde af dem.

»Vi synes, at cyklerne skulle gå til et godt formål og nogle, som virkelig havde behov for dem. Derfor kontaktede vi Welcome House, fordi vi tænkte, at de børn, der kommer til at bo der i kortere eller længere perioder vil kunne få glæde af at lære cykle,« fortæller Henrik Palsmar, der selv var med til at overrække de 25 børnecykler inklusiv cykelhjelme til Welcome House.

Cykelbanen sidste stik

Lægger man vejen forbi Toftegårds Plads denne vinter, vil man dog stadig kunne se de sidste rester af cykellegebanen. De elementer, der ikke er helt ødelagte, får nemlig lov at blive liggende vinteren over, forklarer Henrik Palsmar:

»Vi har valgt, at de elementer, der stadig dur, bliver liggende vinteren over, så børnene kan bruge dem, når de cykler over Toftegårds Plads. Til foråret regner vi så med, at der vil begynde en masse nye aktiviteter på pladsen, og så er der ikke plads til cykellegebanen længere,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Danmarksrekord i næstekærlighed

Klimatilpasning er i fuld gang ved Femte Juni Plads