Vedligeholdelsen af kommunens p-automater vil lide under besparelser på parkeringsområdet. Foto: Michael Paldan
in , , , , , , , , , , , , ,

Besparelser vil føre til flere fejl med automater og behandling af bøder

SPAREKNIV. Forvaltningen forudser flere fejl i sagsbehandling og afgørelser af parkeringssager som prisen for at hente seks millioner kroner til Teknik- og Miljøs kasse.

P-BESPARELSER: Som det ser ud nu slipper parkeringsområdet ikke for at bidrage med seks millioner kroner for at dække noget af det indtægtstab, der har fået Teknik- og Miljøforvaltningen til at svinge sparekniven.

Besparelsen på parkeringsområdet koster en personalereduktion på fire årsværk. Men besparelsen kan ske med afskedigelse af én person, da reduktionen hovedsageligt sker ved naturlig afgang uden genbesættelse af stillingerne, beskriver forvaltningen selv i sparekataloget, som er på dagsordenen i teknik- og miljøudvalget på mandag.

Til gengæld kan borgere, der har brug for at bruge p-ordningen se frem til af blive besværet af besparelsen. Forvaltningen oplister selv konsekvenserne:

Større følsomhed over for stigninger i antallet af klager og det vil ikke være muligt at nedbringe sagsbehandlingstiden yderligere. Risiko for fejl i afgørelser og sagsbehandling.

Forringet serviceniveau med længere ventetid på reparation af defekte automater samt mindre grad af renhold/fjernelse af graffiti.

Mindre fleksibilitet i forhold til opgaveløsningen. Længere intervaller imellem og mindre tid til eksempelvis vedligeholdelsesopgaver vil på sigt give et større vedligeholdelsesefterslæb.

»Men det nye parkeringssystem skal bruge meget mindre vedligehold, der er jo ikke længere huller til mønter og kort, som tidligere har være der, hvor de er gået i stykker,« siger Lars Weiss (S), der sammen med budgetpartierne har bibeholdt besparelsen på parkeringsordningen.

LÆS OGSÅ: Forligspartier redder bemandede legepladser og toiletter

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frank S. Pedersen

Om journalisten Frank S. Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

En foregangskvinde i skoleverdenen

Verdens hyggeligste julemarked