Floorballprojekt vinder regional idrætspris

Sport: ’Floorball for handicappede’ har vundet den regionale afstemning i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

Projektet er et samarbejde mellem organisationen Lavuk, der er et tilbud for udviklingshæmmede med adresse på Østerbro, og Vanløse Florballklub.

54 procent af alle de afgivne stemmer landede på ’Floorball for handicappede.’

Dermed er idrætsinitiativet videre til den landsdækkende semifinale og er med i konkurrencen om 100.000 kr.

Projektet arbejder for at introducere fysisk og psykisk udviklingshæmmede floorballspillere til foreningslivet og inkludere dem i almenidrætten og på den måde give dem overskud og selvværd til at klare hverdagen og livets mange andre udfordringer

Bag prisen står e-boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og ideer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en forening.

Med førstepladsen går ’Floorball for handicappede’ sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved Danmarks Radios store nytårshow SPORT, der sendes til helligtrekonger 5. januar.

”Her er en etableret idrætsforening gået sammen med nogle ildsjæle og en flok udviklingshæmmede, der har sat sig for at deltage i den ”normale” floorballturnering. Et fantastisk samarbejde, der viser, hvor bredt foreningsidrætten favner,” lyder dommerpanelets begrundelse for, at netop dette projekt gik videre i konkurrencen.

Det er et regionalt dommerpanel, der har stået bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter i Hovedstadsområdet. Panelet bestod af William Kvist, fodboldspiller i FC København, Allan Nyhus, repræsentant for DIF-idrætten og formand for Hovedstadens Svømmeklub, og journalist ved DR P4 København, John Broby.

De to øvrige idrætsprojekter, der kunne stemmes på, var ’alle børn skal have mulighed for at spille fodbold’ (Bagsværd) og ’Divas cheer’ (Vanløse).

Afstemningen, der foregik på www.danskernesidrætspris.dk, løb over tolv dage og sluttede fredag den 16. november klokken 9.

I alt var 16.803 danskere inde og stemme på hjemmesiden. thof

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Se billederne: Så blev det jul på Strøget

Peter glæder sig i denne tid