Smukt ser det ud, når det indre København er julepyntet. PR-foto: Andrius Karolis
in ,

Elsker 😍

Julestemningen spreder sig i byens gader

LYSTÆNDING. Lørdag kl. 16 trykker julemanden på den store knap, der tænder lyset i guirlanderne i mange af byens gader. Underholdning på Amagertorv.

AMAGERTORV: Gløgg og godter, konfekt og klejner. Julen sig nærmer, og på lørdag kl. 16 tænder byens butikker og restauranter for juleudsmykningerne i Indre By. Lystændingen markerer samtidig startskuddet for Copenhagen Christmas, der løber frem til juleaften.

I anledningen af at juleudsmykningerne i Indre Bys gader bliver tændt, byder KBH – Commerce & Culture, interesseorganisationen for erhvervslivet i Indre By, til hyggelig juleevent på Amagertorv, lørdag kl. 15.30-16.30.

Postmusik og pølser

Juleudsmykningerne i Indre By tændes fra Amagertorv præcis kl. 16.00 til julemusik fra Københavns Post Orkester. Slagteren ved Kultorvet griller økologisk julemedister, mens julemænd og nissekoner fra Dansk Julemands Laug sørger for at sprede hyggelig julestemning blandt børn og barnlige sjæle.

Når klokken nærmer sig 16, og mørket lægger sig over byen, vil nedtællingen sammen med julemanden begynde, hvorefter lysene tændes i de kønne guirlander med stjerner og røde julehjerter, som lyser op i gaderne gennem hele juletiden.

Jul i mange gader

I 2010 overtog og genetablerede KCC juleudsmykningen i Indre By og oprettede anpartsselskabet Copenhagen Christmas ApS.

Juleudsmykningerne hænges op på initiativ fra Copenhagen Christmas ApS og med støtte fra de erhvervsdrivende i Indre By.

I år står Copenhagen Christmas for ophængning af juleudsmykning på Strøget, Købmagergade, Pilestræde, Skoubogade, Kronprinsensgade, Ny Østergade, Hovedvagtsgade, Nørregade, Læderstræde, Kompagnistræde samt ved Torvehallerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Sangaften. Libak stiller op til poetisk fællessang

Forligspartier redder bemandede legepladser og toiletter