Toilettet i Nyhavn har som kommunens andre bemandede toiletter flere gange været truet af sparekniven. Arkivfoto: Jørgen True/Ritzau-Scanpix

Borgere kæmper for at bevare de bemandede toiletter

Ny underskriftsindsamling har indtil videre samlet næsten 1.000 støtter til de bemandede toiletter.

SPAREKNIV: Udsigten til at 35 stillinger er i fare for at forsvinde sammen med opsynet i byens syv bemandede toiletter har nu resulteret i en underskriftsindsamling på skrivunder.net

’Bemandede offentlige toiletter gøres rent efter hvert besøg, og det betyder at de hele tiden er rengjorte og behagelige at benytte – i modsætning til ubemandede toiletter, som ofte er rigtig ulækre.

De 7 bemandede toiletter i København benyttes af ca. 2,5 mio gæster årligt,’ skriver initiativtageren i forbindelese med indsamlingen.

Opsynet på toiletterne er på sparelisten, som politikerne i Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til på mandag. Udvalget skal finde 37 millioner kroner på næste årsbudget for at opveje, at der kommer færre penge ind i kassen på gebyrer og afgifter.

De syv toiletter med opsyn er placeret på Amagertorv, Rådhuspladsen, Israels Plads, Nørreport Station, Trianglen, Vesterbro Torv og i Nyhavn.

I spareplanen har forvaltningen selv peget på konsekvenserne af at spare bemandingen væk:

’Øget urinering mv. i byrummene og heraf følgende lugtgener samt mere farligt affald (kanyler, afføring og urin).’

Bevar de bemandede offentlige toiletter i København

Bemandede offentlige toiletter gøres rent efter hvert besøg, og det betyder at de hele tiden er rengjorte og behagelige at benytte – i modsætning til ubemandede toiletter, som ofte er rigtig ulækre.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tip fra borger førte til anholdelse i sag om stoffer

Katten Max er blevet syg