Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Se billederne: Nordhavn er nu på skinner

Transport: Næste sommer åbner Metrocityringen efter planen, og omkring et halvt år efter skal man også kunne tage metroen til Nordhavn.

Der bliver to stationer: Nordhavn og Orientkaj, som man skal køre til fra Østerport.

Herfra fortsætter toget som en del af Cityringen til København H Metrostation. Her vender metroen og kører tilbage til Orientkaj. Senere hen, i 2024, skal Nordhavnslinjen kobles sammen med ruten til Sydhavn.

Nordhavnsmetroen får to stationer

En station i højbane og en under jorden kommer til at udgøre Nordhavnsmetroen. Læs mere på minby.dk

Skinnerne i Nordhavn er nu klar, og strukturen på stationerne er også bygget.

Nordhavn Metrostation skal være underjordisk. Her kan passagerne tage med et rullende fortov til Østbanegade, hvorefter de skal gå et stykke på det sædvanlig fortov for at komme til den eksisterende Nordhavn Station på S-togsbanen.

Den anden station i Nordhavn, Orientkaj, ligger som en højbane. Derfor kan strækningen minde noget om en rutschebanetur.

Senere hen skal der etableres flere stationer i Nordhavn. Hvornår og hvordan præcist vil afhænge af nye aftaler, hvor det kommende udviklingsområde Lynetteholmen også spiller ind.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Lise Nørgaard tænder julelysene

BK Frems målfattige efterår