»Hallo, er der nogen hjemme,« spørger Torben Kubach ind i den beboede campingvogn, mens Yvonne Kubach ser til. I rabatten står en ladcykel, og der ligger skraldeposer. Foto: Martin Sørensen

Ramponerede campingvogne slår lejr på Forlandet

Ulovlig parkering. I månedsvis har flere campingvogne holdt ulovligt parkeret på Forlandet og benyttes til forskellige slags beboelse. Københavns Politi oplyser, at de arbejder på sagen.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

FORLANDET: Først var der i fjor en enkelt campingvogn, som holdt parkeret på vejen Forlandet, der ligger i forlængelse af Kløvermarksvej, langs med Haveforeningen Strandlyst.

Campingvognen blev holdende. Og så kom der flere til.

»I juni i år kom nummer fem,« fortæller Brian Kubach, der sammen med sin kone Yvonne har kolonihavehus i HF Strandlyst, lige ud til vejen og få meter fra en af campingvognene.

Problemet er bare, at det ikke er tilladt at parkere campingvogne permanent på offentlig vej i Københavns Kommune. Det fremgår af en bekendtgørelse fra 3. maj i år. Vejer campingvognen op til 2.000 kg, må den højst parkeres i 24 timer, og vejer den over, må den ikke parkeres mellem klokken 19.00 og 07.00.

Udlejet via Airbnb

Men campingvognene har holdt der permanent i adskillige måneder, fortæller ægteparret.

»I sommer, da der var Copenhell (musikfestival på Refshaleøen, red.), talte vi med et par søde unge mennesker, som fortalte, at de havde lejet en af campingvognene til overnatning via Airbnb, mens de var til festival,« fortæller Yvonne Kubach.

»Du kan jo købe sådan en nedslidt campingvogn for ingenting – nogle gange kan man få dem gratis, hvis bare man vil afhente dem. Så køber du en masse af dem og lejer dem ud for 500 om ugen – det er da en fed forretning,« siger Brian Kubach.

Parret mener, at der i en af campingvognene bor en person permanent. I rabatten er parkeret en ladcykel, og der ligger lidt affaldsposer.

Tis løber ud på vejen

Det er ikke just moderne campingvogne med faciliteter som toiletter.

»Man kan se, det løber ud på vejen, når de tisser. Hele sommeren har haveforeningen jo porten åben, så de har adgang til toilet, bad og vand, som de kan tappe. På et tidspunkt lå der en kæmpe stige ved hegnet, så de bare kunne bruge den til at komme over. De har jo heller ikke strøm, og vores hus har et stik lige ud mod vejen, hvor vi er nervøse for, at de bare tapper strøm fra,« siger Yvonne Kubach.

En af to campingvogne, der holder længere nede mod Kløvermarksvej, er inddelt i rum, hvert med sin madras, så der kan bo flere ad gangen. Foto: Martin Sørensen

Parret har kontaktet Københavns Kommune, hvor de blev stillet om mellem forskellige afdelinger og ikke fik nogen løsning på problemet.

»Vi har også ringet til politiet to gange, men vi fik at vide, at vi skulle vende tilbage, når der var nogen i campingvognene. Jeg synes da, det her er utrygt. Og vores nabo har en teenagedatter, der om sommeren, når de bor her, cykler her sent om aftenen – det er hun da heller ikke specielt glad for,« siger Yvonne Kubach.

Politiet er på sagen

Ifølge både Københavns Kommune og Københavns Politi kan reglerne i bekendtgørelsen håndhæves af både politiet og Københavns Kommunes parkeringskontrol.

Umiddelbart er sanktionen en almindelig parkeringsafgift på 510 kroner.

Vi har spurgt politiet, om der ikke er andre sanktionsmuligheder – har politiet for eksempel mulighed for at fjerne campingvognene, hvis ejerne ikke kan findes, og campingvognene ikke flyttes efter et vist varsel?

»Sanktionsmuligheden for ulovligt parkeret køretøj er en bøde eller en parkeringsafgift. Hvis et køretøj henstår over tid enten ulovligt eller uindregistreret, og det ikke kan fjernes via personlig, telefonisk eller skriftlig henvendelse til ejeren, kan dette bortfjernes af politiet med henblik på udlevering til rette ejer eller eventuel destruktion (hvis det skønnedes uden værdi),« svarer Københavns Politi i en mail til Amager Bladet.

Etaten oplyser desuden, at nærpolitiet på Amager er opmærksom på campingvognene og har sat en proces i gang i forhold til de campingvogne, som har stået på Forlandet over længere tid.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Fodbold. Fremad Amager tæt på toppen

Den gamle garage i Lyongade: Fra benzinlugt til blomsterduft