Her er Danmarks ondeste kørelærer, Karsten Kabell, der netop har åbnet egen køreskole på Ålekistevej 209. Han var modig nok til at lære Vanløse Bladets journalist Anja Berth at køre bil og endda tvinge hende ud i trafikken på indfaldsvejene. Foto: Martin Sørensen
in ,

Haha 😆 Wow 🤩 Like 👍

Danmarks ondeste kørelærer

PRØVETUR. Karsten Kabell har lige åbnet køreskole på Ålekistevej 209. Han er med egne ord Danmarks ondeste kørelærer, men modig nok til at lære Vanløse Bladets journalist og inkarnerede cyklist at køre bil igen.

REPORTAGE: Hiphopbandet Østkyst Hustlers sætning: ’Så længe jeg er håbløs, så er der håb endnu’ – er det eneste, der holder modet oppe hos mig, da jeg fredag formiddag noget nervøs og klam på hænderne sætter mig ind i bilen – en Fiat – ved køreskolen Gunbell – på Ålekistevej 209. Her har Karsten Gundry Kabell lige åbnet egen køreskole’ og den erfarne kørelærer og tidligere skadebehandler bedyrer, at han sagtens kan lære mig at køre bil igen. Det må vi se!

Jeg fik kørekort som 18-årig, men efter et mindre uheld, hvor jeg kørte ind i en mur, har kun brugt det ganske sporadisk og de seneste ti år har jeg ikke siddet bag et rat overhovedet. Godt for alle, at jeg ikke er på vejene, har jeg tænkt, men heller ikke det lader til at genere Kabell.

Store forventninger

Han er 55 år, har arbejdet som kørelærer i 11 år og åbnede for nylig sin egen køreskole, hvor han både har almindelige køreelever og rutinetimer til sådan en som mig, der har lagt kørekortet på hylden og opgivet tanken om igen at køre bil.

Han har store forventninger til sine elever, der alle skal tjekke om der er benzin på tanken inden de kører. Og så skal alle på deres fjerde køretur på den berygtede strøgtur på Strædet, hvor eleverne skal køre zig-zag mellem caféborde, cyklister, gående og biler.

»Jeg kan se folk ved cafébordene tænke, når de ser skolevognen, han må være Danmarks ondeste kørelærer,« griner Karsten Kabell, der også lærer sine elever at køre op på toppen af et parkeringshus i et indkøbscenter. Ud over selvfølgelig de lovpligtige discipliner som at køre 45 minutter på motorvej.

I dagens anledning, mit besøg, har han sat et skilt på bagsmækken. ’Vis hensyn – ny elev’.

»Hvis du ikke har kørt i ti år, så skal vi lige være sikker på, at folk tager hensyn. Nå, men sæt dig ind bag rattet,« siger han som om det var en smal smag.

Vi holder på Ålekistevej og jeg havde egentlig forestillet mig, at vi skulle finde en lille vej, eller måske endda en kravlegård så jeg lige kunne lære bilen at kende. »Ud på vejen, når der er fri,« bedyrer han, og jeg undslipper et lille skrig, da jeg hører motoren tænde og ved, at det er mig, der har drejet bilnøglen. En handling jeg ikke har foretaget mig i over ti år.

Midt i trafikken

Jeg kommer ud på Ålekistevej, og jeg priser mig lykkelig for at trafikken er set værre. Jeg satser hele butikken på, at vi skal til højre ad første villa vej, så vi kan køre lidt stille rundt.

»Drej til højre ad Jyllingevej lyder det i stedet fra min sidemand.

»JYLLINGEVEJ,« råber jeg –nej, det går ikke, forstætter jeg bekymret.

Men det rør ikke store ånder og skaldede kørelærere.

»Kig dig over højre skulder og brems blidt ned, sæt bilen i 2. gear og drej så,« formaner han roligt.

Bag i bilen sidder fotografen og beder for sit liv.

Taxagult

Men allerede få hundrede meter nede ad Jyllingevej begynder jeg faktisk at få fornemmelsen af at have kontrol over bilen. Det er MIG, der kører og jeg er ikke, som jeg plejer, passager.

På Rødovrevej kører jeg over for taxa-gult – og jeg er bange for at få skældud, men Karsten Kabell roser mig i stedet og siger, at det var den rigtige beslutning, for med to biler bag mig havde jeg ingen chance for at bremse. Til gengæld er jeg begyndt at svede lidt, mine briller dugger og mit hoved er varmt.

»Nååå, du sveder lidt,« gnækker det skaldede hoved, og jeg har lyst til at smide både ham og fotografen ud ad bilen.

»Du er god til at orientere dig,« roser han så – og jeg tænker at han alligevel ikke er så ond endda.

»Mit mål som kørelærer er at sende nogle trygge og sikre bilister ud i trafikken. Jeg går meget op i adfærd, og hvis der er nogle elever, der ikke opfører sig ordentlig i trafikken, smider jeg dem ud af min skole – jeg vil ikke sende dem til køreprøve,« siger Karsten Kabell.

Han har været kørelærer i 11 år og har på et tidspunkt haft en 72-årig kvinde, der skulle have kørekort.

Hun havde lige mistet sin mand, men ville have mulighed for at komme i deres sommerhus, og det kunne kun lade sig gøre i bil. Det kostede 162 timer, men hun fik sit kørekort og Karsten Kabell måtte konstatere, at han burde hedde tålmodighed til mellemnavn.

Parallelparkering

Tilbage i bilen. Vi kører til højre igen ad Slotsherrensvej, og jeg bliver efterhånden så tryg, at Karsten Kabell minder mig om at holde hastigheden – jeg er tæt på at køre 70, opdager jeg, og gasser ned.

På Ålekistevej siger jeg at vi må køre ind til siden, så vi kan bytte plads, så han kan parkere bilen.

Jeg har ikke lavet en parallelparkering siden jeg fik kørekort, og jeg gentager at jeg ikke kan.

»Hvis du kan komme ud, så kan du også komme ind, så hør nu her,« siger han og forklarer mig pædagogisk og meget tålmodigt, hvordan jeg skal bakke, dreje og køre bilen ind.

Bilerne suser forbi og må køre uden om, og jeg tænker, at jeg er nødt til at flytte både hjem og arbejde efter dette.

Fotografen stiger ud under påskud af at skulle tage billeder udefra, men jeg kender ham og ved, at han er fuld af løgn – han skal ikke nyde noget af min parallelparkering, og det kan jeg næppe bebrejde ham.

På mirakuløs vis lykkes det at parkere bilen fuldstændig perfekt op til kantstenen og Karsten Kabell roser mig:Var det dig, der ikke kunne parallelparkere?

På vej tænker jeg, at jeg måske alligevel ikke er en håbløs bilist – jeg skal i hvert fald snart ud at køre igen.

Måske endda med den onde skaldede kørelærer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

Jeg interesserer mig virkelig for det lokale

Støjplagede beboere søger flere hænder

Se billederne: Illums julevinduer står klar