Illustrationen her viser bagsiden af Karens Minde efter ombygningen, hvor et nyt småbørnsbibliotek vil gemme sig bag glasfacaden. Illustration: Tegnestuen Krabbe

Sur 😠 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Karens Minde trækker i nye klæder

BEDRE ADGANG. En ny hovedindgang med foyer ud mod Wagnersvej og et såkaldt orangeri med plads til et nyt småbørnsbibliotek er to af de store overskrifter i ombygningen af kulturhuset Karens Minde, som går i gang i denne uge.

OMBYGNING: Du har måske hørt op til flere fugle synge om, at der skal bygges om på Karens Minde i løbet af de seneste år, og nu er det rent faktisk tid til, at ombygningen går i gang.

I planerne for ombygningen står, at der skal laves en ny fælles hovedindgang for Sydhavnens Bibliotek og Karens Minde Kulturhus. En hovedindgang, der kommer til at vende ud mod Wagnersvej, som har været et stort ønske fra både kulturhuset og biblioteket, fortæller leder af Sydhavnens Bibliotek, Monica Finderup:

»Karens Minde bliver kaldt bygningen med de mange døre, og vi oplever ofte, at folk ikke kan finde ind, fordi hovedindgangen ligger på bagsiden af bygningen. Derfor går vi nu i gang med at lave en ny hovedindgang, der vender ud mod Wagnersvej. Hovedindgangen får desuden en ny foyer, der kommer til at forbinde biblioteket og kulturhuset meget bedre, end de er i dag,« siger hun.

Nyt småbørnsbibliotek

På bagsiden af bygningen hvor den nuværende hovedindgang ligger, kommer der en ny glasbygning, der ifølge planerne kaldes et orangeri. Som ordet ellers indikerer har bygingen som sådan ikke noget planter at gøre, fortæller Monica Finderup:

»Jeg tror ordet orangeri er opstået, fordi bygningen er lavet af glas, i virkeligheden skal vi indrette vores småbørnsbibliotek her, som i det nuværende bibliotek har temmelig trange kår. Når det er sagt, er vi jo et grønt bibliotek, så der kommer nok til at være nogle planter i orangeriet,« fortæller hun.

Den sidste store overskrift i byggeplanerne er kulturhusets køkken, der også står overfor en positiv opdatering.

Nu begynder arbejdet

Ombygningen begynder i den kommende uge, hvor der bankes hul i ydermuren, der hvor den nye hovedindgang skal være. I forbindelse med ombygningen må man forvente, at der vil være begrænsede adgangsveje og periodisk støj, Monica Finderup lover dog, at arbejdet kun vil finde sted i dagtimerne på hverdage.

Det nye Karens Minde ventes at stå klar medio marts 2019, og prisen ventes at blive på 3,9 millioner kroner.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Hør om hvordan en kogebog bliver til

Fem dages teaterfestival på Tårnby Torv