Arkivfoto: Dan Møller

Mere camping på Bellahøj

Kommunen lægger op til nye tiltag på campingpladsen i forbindelse med Amager Fælled-aftale.

Bellahøjmarken slap for at blive direkte indblandet, da der skulle findes jord til boligbyggeri som erstatning for de skrinlagte planer på Strandengen på Amager Fælled. Men en ny aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om ’Erstatning for byggeriet på Ørestad Fælled Kvarter samt anlæg af Lynetteholmen’ blander alligevel campingpladsen i spil:

’Ved ændring af lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S er parterne enige om, at ændre fredningen på Bellahøjmarken, således at campingpladsen kan opgraderes med moderne og tidssvarende campingfaciliteter, som er helårs-åben; dette skal ses som erstatning for, at vandrehjemmet og den kommende campingplads på Amager Fælled nedlægges.’

Bellahøj Camping har i flere omgange været lukningstruet, blandt andet af udsigten til netop en ny campingplads på Amager Fælled.

Ud over teksten i aftalen, er der endnu ikke konkrete bud på, hvad aftalen vil betyde for området. I første omgang handler det ifølge kommunen om at tilpasse fredningen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

HiFi Klubben giver dig bind for øjnene til intimkoncert

Juleudsmykningen bliver kommunal