Prøv newsboy cappen, du kan bære den

En trend kan udspringe mange steder fra. Det kan være fra magasiner, fodboldspillere, Instagram eller fra musikere. Ofte sker det dog, at man kan spore en tendens tilbage til en film eller en tv serie, hvori der har medvirket en eller flere karakterer, som fascinerer os.

Carrey Bradshaw er et godt eksempel på en trendsættende karakter, der først huserede i tv-serien Sex and The City og siden i et par spillefilm i samme univers. Hun berigede blandt andet modebilledet med gulvlange rævepelse og pailletbesatte strikhuer i forbindelse med den første spillefilm.

I øjeblikket er det til gengæld herremoden, der har fået en foregangsmand af format, nemlig mr. Thomas Shelby fra The Peaky Blinders. En karakter der, af en bekendt af mig, er blevet kaldt verdens smukkeste mand.

Serien udspiller sig i Birmingham, England, i 1920’erne og følger en gangsterfamilie, som ernærer sig ved våbensalg, hestevæddeløb og andre gangsteragtige ting. Super fed serie. Et andet iøjenfaldende karaktertræk ved serien er det utroligt smukke kostumedesign af Stephanie Collie.

Hun har selvfølgelig skulle holde sig tro til den historiske periode, men wauw hvor er det bare gennemført. Alene de skræddersyede three-piece jakkesæt, som de hårdkogte Birmingham gangstere render rundt i, er grund nok til at se serien.

Gad vide om den engelske landstræner, Gareth Southgate, også har skelet lidt til Peaky Blinders drengene? Men nok om tøjet, for det er i virkeligheden hovedbeklædning dette skriv skal handle om.

Peaky Blinders er nemlig blevet notorisk kendt for at spotte den karakteristiske newsboy cap. I serien udstyret med et lille barberblad i skyggen. De seneste par år har man i gadebilledet kunne se flere og flere unge mænd toppe stilen ala Tommy, der lyder det borgerlige navn, Cillian Murphy. Og hvilken sej kontrast det giver til en stil ellers indeholdende hættetrøjer og sneakers. Det er en raffineret måde at få lidt tweed og herringbone ind i garderoben på, ligesom det tilfører både personlighed og karakter. Bare undlad barberbladet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kulturen skal på dagsordenen

Madklubben åbner på hjørnet af Allégade og Frederiksberg Allé