Formand for Retsudvalget Peter Skaarup (DF) vil nu rejse sagen for justitsministeren. Arkivfoto: Martin Sørensen
in ,

DF: Politiet og Kommunen må sikre mere videoovervågning

UTRYGHED. Urolighederne i Sigynsgade har gjort indtryk på Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup, som kalder situationen for »helt uacceptabelt«. Han vil nu rejse sagen over for justitsminister Søren Pape (K).

Af Julie Stougaard
js@minby.dk

UDVIKLING: For nyligt bragte Nørrebro/Nordvest Bladet historien om beboerne i Sigynsgade på Ydre Nørrebro, der dagligt chikaneres af en gruppe på 20-25 unge mænd i alderen 16-20 år, som holder til på parkeringspladsen ved Sigynsgade.
Bestyrelsen har sidste år søgt om tilskud fra København Kommunes Akutpulje til ekstra overvågningskameraer, der vender ud mod parkeringspladsen, men forslaget blev stemt ned i Borgerrepræsentationen.
Sagen har gjort indtryk på folketingspolitiker og formand for Retsudvalget Peter Skaarup (DF), som efterfølgende skrev et Facebook-opslag, hvor det fremgår, at han nu vil gå ind i sagen:
’(…)Politiet og Kbh. Kommune må sikre mere videoovervågning og mere tryghed for beboerne. DF rejser nu sagen i Folketinget over for justitsminister Søren Pape. Noget må der ske, og det haster!’, skrev Peter Skaarup, som uddyber over for Nørrebro/Nordvest Bladet:
»Det er fuldstændig uacceptabelt, at beboere i og omkring Sigynsgade på Ydre Nørrebro er utrygge og bliver intimideret af en flok uopdragne knægte, som render rundt og ryger og sælger hash på gader og stræder og forulemper yngre kvinder, der færdes i området, og udviser aggressiv og truende adfærd over for andre, der påtaler deres opførsel.«

LÆS OGSÅ: »Med et kamera er der altid et vidne, skulle jeg blive slået ned«

Kameraerne skal op
Han er overrasket over, at der ikke i højere grad er taget hånd om situationen.
»Oplysningerne om politiets tilsyneladende ret passive tilgang forbavser mig. Politiet skal selvfølgelig tage beboeres henvendelser og indberetning om kriminelle forhold – som salg af hash – alvorligt. Politiet skal ikke bare køre en tur igennem gaden uden at undersøge en sag og uden at tage kontakt til de beboere, der har henvendt sig. Og jeg er også forundret over meldingen om, at Københavns kommune ikke har kunnet finde penge til at støtte opsætningen af mere videoovervågning af området. Det vil både skabe tryghed hos beboerne og hjælpe politiet i deres efterforskning af kriminalitet i området,« siger Peter Skaarup.
Nørrebro/Nordvest Bladet arbejder på at få en kommentar fra overborgmester Frank Jensen (S).

Utryghed i Sigynsgade

Uploaded by Julie Stougaard on 2018-11-09.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Grønne tiltag får penge

Verdens største boyband kommer til København