Arkivfoto: Dan Møller
in

Kulturen skal på dagsordenen

I hvilken retning skal København udvikle sig frem mod 2031? Det spørgsmål forsøger den såkaldte Kommuneplanstrategi at besvare gennem en række teser og dilemmaer. Kommuneplanstrategien er netop nu i høring på Bliv Hørt, og i Valby Lokaludvalg er de blevet opmærksomme på, at kulturen glimrer ved sit fravær. Noget, man nu forsøger at lave om på ved at invitere kulturaktører og andre kulturinteressede københavnere til borgermøde på onsdag 14. november fra klokken 17.00-19.00. Mødet finder sted i Verdenskulturcentret, der har adresse på Nørre Allé 7, 2200 København N.

Valby Lokaludvalgs ambition for mødet er, at man sammen kan formulere nogle centrale sætninger, som lokaludvalget efterfølgende vil foreslå sat ind i kommuneplanstrategien som en del af deres høringssvar.

I sin invitation til borgermødet skriver Valby Lokaludvalg blandt andet:

“Vi mener, at en forudsætning for, at det kulturelle udbud kan følge med befolkningsudviklingen er, at der indtænkes plads og ressourcer til kunst og kultur i planlægningen af byen. Fraværet af en markering på kultur i et så centralt dokument sender et uheldigt signal om, at det ikke er vigtigt for byens udviklingsstrategi.”

Der vil være kaffe, te, kage og frugt på mødet. Ønsker du at deltage skal du tilmelde dig senest på mandag 12. november til valbylokaludvalg@okf.kk.dk. 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Det var bare et skud i tågen

Prøv newsboy cappen, du kan bære den