Børnene fra skolens elevråd fik en pølse sammen med håndværkerne ved dagens rejsegilde Foto: Tille Helene Panduro/Anni Lundquist.
in ,

Håndværkerne på Peder Lykke fejret

GENBRUG. I torsdags blev det fejret, at byggeriet på Peder Lykke Skolen er godt i gang.

Af Jacob Schneider

jape@minby.dk

SUNDBYVESTER: Med renovering og ombygninger bliver alle skolens lokaler opgraderet til moderne undervisningsmiljøer. Blandt andet børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen havde rosende ord til de håndværkere, der arbejder for at få projektet helt i hus.

Moderne lokaler

Antallet af børn i byen stiger og der er brug for mere plads til elever på de københavnske folkeskoler. Derfor blev det i 2016 besluttet at udvide Peder Lykke Skolen med et ekstra spor og flere fritidspladser.

Peder Lykke Skolen har altid været en åben plan skole. Dermed har der aldrig været døre ind til klasselokalerne og den åbenhed bliver bevaret i de nyrenoverede lokaler. Skolens yngste elever flyttede ind i deres nye lokaler i starten af oktober og snart følger indflytningen af fritidshjemmet.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) glæder sig over, at Peder Lykke Skolen får opgraderet deres faciliteter:

»Folkeskolen skal være københavnernes naturlige førstevalg og det stiller krav til os om at levere skoler af høj kvalitet med moderne faciliteter. I de seneste år har vi investeret over fire milliarder kroner i nye skoler og renoveringer, og nu er turen kommet til Peder Lykke Skolen. De eksisterende bygninger får en tiltrængt kærlig hånd, og skolen får plads til flere elever med et ekstra spor. Skolen får også en helt ny bygning med super moderne lokaler til madkundskab og naturvidenskabelige fag og et køkken til tilberedning af skolemad. Jeg glæder mig til, at vi snart kan tage de nye faciliteter i brug.«

Udover renovering og ombygning af de eksisterende bygninger, bliver der opført en ny bygning. I den bliver etableret lokaler til undervisning i fysik/kemi, natur/teknik, madkundskab og et produktionskøkken med tilhørende spiseområde.

Nu også med mad

Peder Lykke Skolen får mere end nye moderne lokaler til den almene fagundervisning. Med i projektet er også etablering af madskole med produktionskøkken og spiseområde. Som madskole kan en håndfuld af skolens elever dagligt være med til at producere et sundt måltid mad til deres klassekammerater. Sund mad i skolen har været på den politiske dagsordenen i en årrække. Nu kan endnu en københavnsk folkeskole kalde sig madskole og glæde sig over, at de selv har mulighed for at producere sund mad til deres elever og endda sammen med deres elever.

Et løft på udearealerne

Det er ikke kun skolens bygninger, der bliver opgraderet til åbne og indbydende læringsmiljøer. Arealerne rundt om skolen får også en kærlig hånd. Så fremover har eleverne plads til at boltre sig i nye legeredskaber eller hænge ud i nye hygge-kroge.

Byggeriet på Peder Lykke Skolen forventes at stå færdigt omkring skolestart 2019. Herefter skal udendørsarealerne gøres helt færdige.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Girlpower under kurven

Amerikansk fodbold. Fremgang for dæmonerne