Nordhavn er præget af gamle industribygninger, som blander sig med nyt byggeri. Her er supermarkedet Meny i Riffelsyndikatets gamle bygning. Foto: Martin Sørensen
in ,

Elsker 😍

Fra sabotage til supermarked


 

SOUTHAMPTONGADE: Fiskeafdelingen er markant større end slagteren, og grønsagsafdelingen er endnu større hos den nye Meny, som åbner i Southamptongade i Nordhavn i weekenden.

»Vi kan se tendensen,« siger købmand Mikael Lindegaard Kristiansen.

»To dage om ugen spiser folk ikke kød, og herude er det måske kun to dage, at de spiser kød.«

Meny er indrettet i bygningen, som rummede Riffelsyndikatet, som en af modstandsbevægelsens mest berømte aktioner gik ud over under anden verdenskrig. Det er i dag en bevaringsværdig bygning.

»Rummet er meget råt som i et fabrikslokale. Det giver en helt anden stemning end andre supermarkeder. Vinduerne gør, at man kan se årstiderne og lysindfaldet. Det er meget sjovere, end hvis det var en nyopført bygning,« siger Mikael Lindegaard Kristiansen. Bygningens dramatiske historie fremgår af flere opslag med tekst og billeder inden i Meny.

Aktiv del af Nordhavn

Den har haft forskellige funktioner siden krigen og har blandt andet huset en skytteforening i kælderen, og nu skal der være supermarked.

Det stod klart allerede for to år siden, da By & Havn offentliggjorde, at Meny skal flytte ind.

»Jeg har haft øje på den her butik i to år. Af alle postnumre i Danmark er det her – 2150 – det mest spændende,« siger Mikael Lindegaard Kristiansen, der kommer fra en stilling som købmand i Meny i Lyngby.

I alt har han mere end 20 års erfaring i dagligvarebranchen, hvor han både har været tilknyttet Dansk Supermarked (nu Salling Group) og Coop.

Mikael Lindegaard Kristiansen er tiltalt både af den historiske bygning og at lede et supermarked i et område i rivende udvikling og samtidig have de kvalitetsbevidste østerbroere som kunder.

»Vi skal være en aktiv del af Nordhavn,« fastslår han og fortæller, at han oplever en god lokal stemning, hvor folk hilser meget på hinanden, og mange har spurgt til supermarkedets udvikling.

Gin på tomatstilke

Mikael Lindegaard Kristiansen viser begejstret Østerbro Avis rundt i det, som han betegner som det mest moderne supermarked i Danmark i 2018.

Der vil være en bar med vin og øl, hvor man passende kan nappe en genstand, mens man venter på sin to-go-mad, som man kan betale for i bagenden af forretningen og smutte ud. Det bliver muligt at presse en frisk ananas til sin juice, riste sin egen kaffe, brygge sin egen øl, og der bliver en tønde med specialimporteret whiskey.

Både specialimporterede varer og udvalget af friske varer fra leverandører skal tiltrække kunder fra det kræsne publikum i Nordhavn og resten af Østerbro, hvor mange nyder at gå i specialforretninger.

Michael Lindegaard Kristiansen viser både blandt sodavand og spiritus, hvor lidt de velkendte mærker fylder og hvor stor en del, som består af varer, som folk ikke kender i forvejen.

»Vi har bestilt en gin hjem, som er lavet på tomatstilke,« nævner han som eksempel og tilføjer:

»Når jeg har været ude at rejse, særligt i Canada, ser man, at specialbutikker flyder sammen med restauranter og supermarkeder.«

Til gengæld fylder afdelingen med chips ikke så meget som i andre supermarkeder. Der er ingen grund af til at have masser af det på hylderne, som mange andre har alligevel.

Mange af de ting som findes i Nordhavn, kan komme på hylden i andre Meny’er.

»Det bliver et laboratorium, hvor vi prøver ting af og ser, om de kan holde,« siger han.

Metro og supercykelsti

Meny kommer til at ligge i noget af et trafikalt knudepunkt.

Der vil være en metrostation lige foran supermarkedet, der kommer en supercykelsti, der passerer forbi, og derudover bliver der etableret et parkeringshus. Ingen af delene er der endnu, og Mikael Lindegaard Kristiansen er fuldt på det rene med, at supermarkedet lige nu ikke er så nemt at komme til, som det kommer til at være i fremtiden.

»Vi har en plan og har ro i maven. Vi går ikke i panik,« fastslår han.

I begyndelsen er der 70-80 medarbejdere, det forventer Mikael Lindegaard Kristiansen er fordoblet om et par år i takt med flere kunder, som skal komme til, når der bliver nemmere adgang til Nordhavn.

 

 

 

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Langebro lukkes lørdag og søndag aften

Et nyt forsøg med kastebanen