Kastebanen i Fælledparken. Arkivfoto: Michael Paldan
in ,

Et nyt forsøg med kastebanen

Idræt: Der er givet dispensation tidligere, og fredningsmyndighederne har tidligere sagt nej til en yderligere forlængelse.

Men nu gør kræfter i Københavns Kommune et nyt forsøg på at se, om kastebanen i Fælledparken kan blive liggende.

Fredningsnævnet har tidligere afvist at forlænge dispensationen, da de ser en lukket kastebane mod fredningsbestemmelserne i Fælledparken.

Denne gang ligger der et forslag om, at hegnets lukkede karakter ændres, så der gives let, offentlig adgang til arealet, når arealet ikke anvendes til kasteaktiviteter. Det kan ske ved at indsætte to store porte i hegnet.

I forbindelse med den nye hegnløsning stilles krav om, at der sker en registrering af om portene holdes lukket ved kasteaktivitet og åbnes resten af tiden.

»Dette kan kontrolleres med software tilkoblet de automatiserede porte. Åbning og lukning af portene styres af brugerne via sms-kode eller kort til automatisk dørkontrol,« lyder beskrivelsen i Københavns Kommune, som er forfattet i fællesskab mellem kultur- og fritids- og teknik- og miljøforvaltningen.

Det sker, efter politikerne har haft sagen oppe at vende, efter brugerne af kastebanen har luftet deres frustration i blandt andet Østerbro Avis.

Kastebanen bruges til hammerkast og diskoskast, og for udøverne er det vigtigt at være i sammenhæng med det øvrige atletikmiljø på Østerbro Stadion.

Du kan give din mening om kastebanen til kende på: blivhoert.kk.dk senest 12. november. thof

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Fra sabotage til supermarked

Gourmet- og livsstilsmesse på Dragør Fort i weekenden