Overborgmester Frank Jensen og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen gravede for til den nye metro til Sydhavnen. Foto: Martin Sørensen
in ,

Sydhavnens metro er i jorden

Om seks år er Ny Ellebjerg Station forbundet med Københavns centrum via metro gennem Sydhavnen. I dag tog transportministeren og overborgmesteren fat i det store gravearbejde på Enghave Brygge.

Bor man i nærheden af Mozarts Plads kunne man godt tro, at arbejdet med den nye Metro var i fuld gang. Men faktisk har al besværet ind til videre kun drejet sig om at indrette en byggeplads. Det samme er sket ved de kommende stationer på Havneholmen, Enghave Brygge, Sluseholmen og Ny Ellebjerg.

Men torsdag middag begyndte arbejdet for alvor. Iført hjelm og sikkerhedssko, og selvfølgelig tøj ind imellem, kunne overborgmester Frank Jensen og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen svinge spaderne som de første.

»Det er endnu mere skelsættende,« mente ministeren om det nye stykke metro, som de tog fat på fra byggepladsen på Enghave Brygge.

»Og sydhavnsmetroen vil gøre Ny Ellebjerg til et nyt trafikknudepunkt i København,« påpegede han, inden det var overborgmesterens tur.

»Jeg har glædet mig helt vildt,« fortalte han om den nye infrastruktur, der forbinder Anker Jørgensens bydel til resten af København.

»Jeg ville have elsket at sende ham en tur med metro til Mozarts Plads.«

Når hullet som politikerne begyndte på bliver lidt større, skal tunnelboremaskinerne sænkes i jorden og starte det komplicerede arbejde med at bore tunnelerne til den kommende Sydhavnsmetro.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frank S. Pedersen

Om journalisten Frank S. Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Musik og taler til Skjulhøjgård

Genkender du Rema 1000-røver?