Lene Midtgaard cykler videre mod nye projekter. Arkivfoto: Michael Paldan

Ny kvinde i den grønne førertrøje


Lederskift: Poul Henningsen (PH) udtalte angiveligt engang, at hvis man er et sted i 25 år, skal man ikke have en jubilæumsgave, men en bøde.

Hvis det skulle gælde allerede ved et 10 års jubilæum, undgår Lene Midtgaard lige netop en bøde.

1. januar 2019 vil hun kunne have holdt ti års jubilæum, men det undgår hun, da hun fornylig har opsagt sin stilling som centerleder for Miljøpunkt Østerbro – al den tid miljøpunktet har eksisteret. Hun har således sidste arbejdsdag 30. november.

Gennemslagskraft

Sara Jörn bliver konstitueret leder.

»Lene Midtgaard har igennem næsten 10 år været nærmest synonym med de gode projekter, det stærke engagement og den beundringsværdige gennemslagskraft, som Miljøpunkt Østerbro er blevet kendt for både i bydelen, i hele byen og i resten af landet – ja sågar i udlandet,« siger Ole Kassow, bestyrelsesformand i Miljøpunkt Østerbro.

»Nu giver vi miljøstafetten videre til Sara Jörn og jeg glæder mig til at videreføre vores projekter sammen med hende. Hun er en stærk profil til at overtage styrepinden som konstitueret leder og har været i Miljøpunkt i fire år.«

Lene Midtgaard blev centerleder da Miljøpunkt Østerbro netop var etableret som en selvstændig enhed som en videreførsel af Agenda 2100-center, som var en sattelit til en Nørrebro-afdeling.

Miljøpunkt Østerbro har gennem ti år blandt andet været kendt for energiprojektet 2100.nu, deltagelse i Klimakvarter, Fornemmelse for mad, barselscaféer med grønt fokus, flagermusture og lånehøns, lånecykler og lånemosteri.

Et projektmenneske

Nu ser Lene Midtgaard frem til at kaste sig over freelancelivet.

»Jeg er et projektmenneske, og jeg har sat et par spæde skibe i søen, hvor jeg skal prøve det journalistiske af,« siger Lene Midtgaard, der de senere år er uddannet fagjournalist.

I løbet af miljøpunktets knap 10-årige levetid, har centret haft tre forskellige adresser og været under to forskellige konstruktioner, først var det direkte støttet af Københavns Kommune, og siden blev det lokaludvalgets opgave at stå for den faste finansiering.

Lene Midtgaards afløser Sara Jörn er uddannet arkitekt og skal være konstitueret leder indtil der kommer en afklaring fra Københavns kommune om, hvad der skal ske med den kommunale miljøopgave.

Der er en proces i gang i borgerrepræsentationen, om hvorvidt miljøopgaven skal centraliseres i kommunen eller forblive i bydelen.

Der er afskedsreception for Lene Midtgaard 29. november klokken 15-18 i Miljøpunkt Østerbro i Masnedøgade 20.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Her er slagterens gode råd til mortensanden

Girlpower under kurven