Hanna og Ferdinand vil meget nødigt undvære at være sammen på den bemandede legeplads i Valbyparken, hvor man som voksen kan føle sig i tryg ved at se sine børn deltage i aktiviteter under kyndig vejledning af personalet. Foto: Frank S. Pedersen
in , , , , , , , , , , , , ,

Ked 😭 Like 👍

Hanna kæmper for legepladsernes liv

Naturlegepladsen i Valbyparken er en af kommunens bemandede legepladser. Her kommer Hanna Sargin Andersen ofte sammen med sønnen Ferdinand.

»Han er 18 måneder, så det er nok mest for vores tryghed, at vi kommer her. Og så kan vi nok heller ikke finde ud af at tænde bål,« fortæller hun.

Henne fra bålpladsen stiger røgen op mod dagens sidste solstråler, mens legepladsens bemanding hjælper Ferdinand og de øvrige tilstedeværende med at bage fladbrød i gløderne.

Det er en oplevelse, som Hanna Sargin Andersen meget nødig vil være foruden. Så da hun opdagede en seddel på legepladsens bygning, hvor der stod, at politikerne vil lukke kommunens bemandede legepladser, satte hun straks gang i en underskriftsindsamling for bevaring af legepladserne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

»Der er stor forskel på at gå ned på en legeplads, hvor der bare er en gynge, og så at komme et sted som her, hvor der er folk, som kan sætte gang i forskellige kreative aktiviteter. Det er et af byens åndehuller, hvor vi kan komme som familie efter en travl dag. Jeg synes ikke det er luksus, men en menneskeret, når man bor i en by, hvor institutionerne typisk har trang plads,« begrunder hun sin utilfredshed med udsigten til besparelserne.

Læs mere her: 

https://minby.dk/2018/11/08/90693/bemandede-legepladser-unikke-og-ofte-truede/

 

Et sted for alle

Kommunen har 26 meget forskellige bemandede legepladser, hvor man for eksempel kan køre gokart og små cykler, lave snobrød, spille spil, få lektiehjælp, lave smykker, dyrke grøntsager og meget mere. Legepladserne arrangerer også høstfester, fastelavn, julehygge og aktiviteter i skoleferierne.

Se de bemandede legepladser her: (Artiklen fortsætter under kortet)

»Ferdinand er rigtig glad for at være her, og jeg synes også, at det for ældre børn kan være en god måde at komme væk fra skærmene og være sammen med voksne ildsjæle. Det kan både børn fra belastede og ikke belastede hjem have rigtig godt af,« mener Ferdinands mor.

Hanna Sargin Andersen indsamler underskrifter på skrivunder.net under titlen ’Bevar de bemandede legepladser med pædagogisk personale i København’.

Bevar de bemandede legepladser med pædagogisk personale i København

Københavns Kommune har over 125 legepladser fordelt over hele byen. 26 af legepladserne er bemandet med pædagogisk personale. På bemandede legepladser kan børn køre på gokarts og små cykler, lave snobrød, spille spil, få lektiehjælp, lave smykker, dyrke grøntsager og meget mere.

Teknik- og Miljøforvaltningen er i øjeblikket i gang med en intern høring omkring besparelserne, der på næste mandag kommer på udvalgets dagsorden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frank S. Pedersen

Om journalisten Frank S. Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Fakler mod bortvisning af hjemløse torsdag

Populært Westmarket-pizzaria åbner ny restaurant i Mysundegade