Målscorer Stanic i en defensiv aktion. Foto: Anders Bentzon

Like 👍

Fornem Fremad-debut til Valentic

FODBOLD. Fremad Amager skiftede træner i sidste uge, og den nye mand i spidsen for de blå-hvide, Azrudin Valentic, fik en perfekt debut med sejr over formstærke Næstved søndag i Sundby Idrætspark.

Af Jacob Schneider

jape@amagerbladet.dk

SUNDBYVESTER: Sidste mandag og tirsdag bød på en lynrokade for Fremad Amagers 1. divisionshold: Cheftræner Jan Michaelsen blev skiftet ud med svenske Azrudin Valentic, som fløj ind fra Stockholm og blev præsenteret som ny træner tirsdag.

»Jan er jo kommet til Fremad Amager i en tid hvor en masse ting har skullet finde sin plads, og han har haft en svær og vigtig rolle med at opnå så gode resultater som muligt, mens vi har bygget på organisationen.

Det har vist sig at Jan og Fremad Amager ikke er den rigtige løsning på den lange bane. Det er selvfølgelig en ærgerlig situation.

Men da vi har været i løbende dialog, har vi også været forberedt på dette,« sagde adm. direktør Michael Jahn via klubbens hjemmeside mandag.

Næstved belejret

47-årige Azrudin Valentic er svensker med bosniske rødder, og han fik sin ilddåb allerede i søndagens vigtige hjemmekamp mod Næstved, som har haft et flot efterår og indtog tredjepladsen i 1. division inden søndagens opgør.

De 976 tilskuere på lægterne talte en pæn gruppe Næstved-fans, som holdt parkeret op og ned ad Englandsvej og startede livligt på tribunen oven på ugens pokalsejr over selveste AGF. Deres helte på banen startede da også energisk, og godt 20 minutter inde i kampen kom det da også til tumult og håndgemæng mellem de fysisk markante spillere på begge hold – dét mundede ud et gult kort til hvert mandskab.

Hjemmeholdet havde godt fat i presspillet, og fem minutter senere satte Franko Atchou for alvor fart

Målscorer Stanic i en defensiv aktion. Foto: Anders Bentzon

i spillet med et mægtigt gennembrud. Det resulterede i flere Fremad-chancer, da Næstved kun fik halvclearet belejringen.

Holdene gik til pause med 0-0, men den debuterende træner havde mest grund til fortrøstning. Og i det 60. minut lykkedes det: Valon Ljuti sendte Atchou af sted på venstre flanke. Et par kølige afleveringer splittede Næstved-skansen, backen Ivan Stanic var på pletten med sit første mål i den blå-hvide trøje og Kim Larsen bragede ud over højttalerne:

»Vi er det dårlige selskab…«

Den nye træner forstærkede sin treback-kæde med Mike Mortensen i slutminutterne og kunne gå fra bænken med en nydelig sejr i debuten blot fire dage efter sin ankomst til øen.

Internationalt i Sundby

Fremad Amagers nye træner er selv tidligere spiller i både Bosnien, Skotland og Østrig. I Sverige har han været assistenttræner for Olof Mellberg i Brommapojkerne og cheftræner for Vasalund i næstbedste række og Dalkurd i Allsvenskan.

»I Azrudin Valentic får vi en meget engageret træner, som især har fokus på at udvikle de unge talenter og udløse deres potentiale. Azrudin Valentic er en internationalt orienteret træner, som har høstet vigtige erfaringer i Sverige, og som vi forventer kan være med til at indfri de store ambitioner vi har,« siger sportsdirektør Timur Daguev, som har været hovedarkitekten i at få svenskeren til Amager.

Men svenskeren virkede såmænd allerede helt hjemmevant i omklædningsrummet efter triumfen.

»Jeg har set en del kampe med Fremad og valgte klubben, fordi jeg ser et enormt potentiale i den. Og det, jeg så af gutterne i dag, levede helt op til forventningerne og vores ’gameplan’ – vi var jo kun i problemer i ti minutter af anden halvleg…

Foto: Anders Bentzon.

Min målsætning er at skabe en international fodboldkultur med et boldbesiddende hold, som kan kontrollere kampene, og det synes jeg, de viser den rigtige indstilling til i dag. Men det er klart, at når man møder et meget dygtigt hold, kan man ikke kun bruge offensivt presspil – vi skal også have bygget et solidt forsvar, som vi kan falde tilbage på.

Jeg har selvfølgelig haft et lidt bedre spillermateriale i Allsvenskan, men der er mange på det her hold med potentialet. Vi kommer helt sikkert til at overraske mange af vores modstandere,« sagde Valentic til Amager Bladet efter kampen.

Den helt store fortælling om Fremad Amager har den nye træner dog til gode – og den glæder han sig til:

»Helt ærligt, så har jeg ikke nået at fokusere på klubbens historie på de få dage – vi har sat alt ind på fodbolden. Men jeg glæder mig vildt til at lære alt om Fremad, historien, kulturen, fansene og alt det omkring.«

Fremad Amager har med 12 point i de seneste seks kampe kæmpet sig op på ottendepladsen i tabellen. De næste to søndage står den på Jyllandsture til Thisted og Silkeborg, inden HB Køge gæster Sundby til efterårets sidste kamp søndag 25. november klokken 13.45.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

10.000 støtter til Stejlepladsen, flere søges

Nordisk lyd i Vanløse