Der er bump på cykelstien ned mod Ryparken Station. Foto: Martin Sørensen
in ,

Like 👍

Den gemte cykelsti til Ryparken

 

Cykelrute: Den har været mange år undervejs og er gradvist etableret vejen og i øvrigt forsinket flere gange.

Tidligere i år var Svanemølleruten færdig – ruten for cyklister gennem Østerbro fra Langeliniebroen nord for Østerport Station og næsten til Ryparken Station.

Guides forkert

I sommer stod den sidste del af ruten klar, forbindelsen mellem Kildevældsparken og vejen mellem Danmarks Meterologiske Institut (DMI) og Ryparken Station.

Den holdes dog godt skjult for cyklisterne.

Tværtimod bliver de for enden af stien bag Kildevældsparken guidet ud på den kaotiske Borgervænget, hvor trafikken ofte går i hårdknude i myldretiden, da biler ikke ubesværet kan passere hinanden.

Cykelstien der går ned mod Ryparken Station, som ligger bag erhvervsbygningerne i Borgervænget, bliver derimod holdt helt og aldeles hemmelig for cyklisterne.

Det er kun, hvis de ved det på forhånd, at de cykler videre ad Svanemølleruten ned mod stationen, hvor der er flere cykelstier på langs og tværs af byen. Fortsættelsen af ruten kan slet ikke ses fra den eksisterende sti bag Kildevældsparken.

Ikke tænkt ind

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er gjort opmærksom på sagen af Østerbro Avis på en cykeltur med Østerbro Lokaludvalg i august.

Københavns Kommune erkender nu, at der skal sættes et skilt op for at guide cyklisterne. Det havde de ikke tænkt på fra begyndelsen.

»Skiltningen var ikke tænkt ind fra start af, fordi det ved etableringen af Svanemøllerutens øvrige etaper ikke var nødvendigt med nye skilte,« skriver enhedschef Simon Brückner fra Teknik- og Miljøforvaltningen i en e-mail til Københavns Kommune.

Han fortæller, at der inden årets udgang bliver sat et skilt op, der skal lede cyklisterne ad Svanemølleruten.

»Nu da vi er blevet opmærksomme på, at strækningen mellem Borgervænget og Ryparken Station kan være svær at finde, blandt andet på grund af misvisende skiltning, vil vi godt medgive, at der har været brug for ny skiltning på denne etape. Derfor har vi bedt vores leverandør om at opstille nye skilte med rutevisningstavler samt om at tage det gamle skilt ned. Vi regner med at arbejdet bliver udført senest i december,« udtaler han.

Asfaltbump på stien

Der er i øvrigt nogle bump på stien ned til Ryparken. Dels for at farten sænkes på vej ned af bakke lige ved rutens slutning, hvor stien også slår en bugt, og dels ud for parkeringspladsen ud for Sahva-bygningen, så der er mere sikker adgang frem og tilbage.

Det sker især med henblik på hurtigtkørende cyklister og folk på scootere og knallerter.

Hidtil har der dog ikke været den store trængsel på stien.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Midlertidig Vestia-redning på målstregen

Novemberjazz i Kapernumskirken