Ajax-spillerne i jublende omfavnelse, da sæsonens første sejr var i hus lørdag eftermiddag. Foto: Christian Grundtvig

Så kom den første sejr

HTH LIGAEN. Efter flere tilløb hentede Ajax Københavns kvinder lørdag sæsonens første sejr, da det blev hele 19-26 ude over Skanderborg Håndbold.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

HÅNDBOLD: Der har været bagt op til sæsonens første Ajax-sejr ved flere lejligheder. Alligevel kom den lidt uventet, da Dennis Bo Jensens tropper lørdag drog til Skanderborg og hentede en klar sejr.

Uventet fordi de to seneste Ajax-kampe havde resulteret i en kæmpe afklapsning i Esbjerg og i et meget skuffende nederlag mod dengang pointløse EH Aalborg. Og uventet forbi Skanderborg havde hentet seks point i østjydernes 11 første kampe og blandt andet spillet lige op med Herning-Ikast.

Der var imidlertid ikke noget at tage fejl af, da kampen i Skanderborg blev fløjtet i gang. Ajax-spillerne satte sig med stor energi på kampen straks fra start. Defensiven – godt bakket op af Sarah Nørklit i målet- fungerede glimrende. Der gik næsten seks minutter, inden Skanderborg første gang kom på måltavlen.

Det flotte forsvarsarbejde gjorde, at Ajax kunne løbe en masse kontra. Især andenfasen lykkedes rigtig fint. De gode takter i forsvaret blev også bragt videre i det etablerede angrebsspil, hvor gæsterne spillede sig frem til en masse åbne målchancer.

Ajax bragte sig foran med både 1-6, 3-10 og 6-11. Stillingen ved pausen var 7-11.

Stolt træner

Ajax-spillerne fortsatte med at give alt, hvad de havde i 2. halvleg. Udgangspunktet var et velfungerende og også tålmodigt forsvar over for Skanderborgs ofte lange syv mod seks-angreb. Angrebsmæssigt gled det også med gode kontraløb og rappe fodskift i det etablerede spil.

Skanderborg nåede aldrig tættere på end 8-11 13-17 og 18-22. Til sidst trak Ajax yderligere fra, således at sejren kom til at lyde på 19-26. Kampens topscorer og helt store profil i begge ender af banen var Ajax Københavns Cecilie Woller. Hun scorede 6 gange og knoklede benhårdt i forsvaret.

Ajax-cheftræner Dennis Bo Jensen var svært tilfreds med sine spillere:

»Jeg er virkelig stolt af pigerne. At de så formår at rejse sig på den måde efter sidste uges stive modvind, er på alle måder imponerende og en stor cadeau til holdet, som præsterede virkelig solidt.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Diana Miroslaw ni-dobbelt målscorer

Skøjteskandale: Kommunen lægger sag an mod entreprenør