Camilla Lily Pape er nummer fire fra venstre sammen med husfruerne fra Dallas. Til venstre for hende kæresten Johan Ask Pape og til venstre for ham Camillas kusine Cary Deuber. Foto: David Tholander
in ,

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Dragør-sangerinde kan få 300 millioner seere i morgen

REALITYSHOW. I morgen og næste onsdag medvirker Dragør-sangerinden Camilla Lily Pape med sin popduo Eugenia i den amerikanske realityserie ‘Real Housewives of Dallas’. Serien har over 300 millioner seere rundt om i verden.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

KØBENHAVN: Hvis en kendt dansk musiker optræder på dansk tv, når han eller hun ud til måske hundrede tusinder af seere.

Så det er virkelig big time eksponering, når digter Camilla Lily Pape og hendes kæreste, filmskaber Johan Ask Pape, i morgen og næste onsdag medvirker med deres popduo Eugenia i den populære amerikanske realityserie ’Real Housewives of Dallas’.

Serien har over 300 millioner seere verden over på streamingtjenesterne Hayu og Amazon Prime, fortæller Camilla Lily Pape.

Hun er født og opvokset i Dragør, hvor hun i mange år gik i Dragør Musikskole og sang i Dragør Kirkes børne- og ungdomskor.

Og så er hun også kusine til en af de feterede fruer fra Dallas, Cary Deuber, som har danske rødder.

De to afsnit af serien, som sendes i denne og næste uge, blev optaget i april, hvor Dallas-fruerne besøgte København.

Med til releasekoncert

Cary Deuber kontaktede sin danske kusine for at arrangere et besøg i den danske hovedstad, og overraskede de andre fruer med nyheden om turen til det eksotiske Norden.

»Det er så dejligt, at hun privat har taget fat i os. Hun var i Danmark, da hun var 16 år og jeg stadig var barn, og jeg syntes, at hun var flot. Jeg var dengang lige begyndt at se tv-serien Beverly Hills,« fortæller den nu 33-årige Camilla Lily Pape.

Tilfældigvis havde Eugenia planlagt en releasekoncert for deres debut-EP ’Vildt + Sødt’ i foråret, og så endte det hele med, at det 40-mand store tv-hold og alle seks fruer deltog i duoens koncert på Nørrebro. Koncerten vises i afsnittet i morgen.

Dansksproget band

Sidste år udsendte Eugenia debutsinglen ’Byen’, der lå nummer et på P3’s Det Elektriske Barometer og fik positiv omtale på blogs både herhjemme, i Sverige, Tyskland, England og USA.

Men duoen har ikke tidligere haft mulighed for at nå ud til så mange mennesker.

»Jeg ved ikke, om det kommer til at betyde noget som helst, for vi er jo et dansksproget band. Men vi håber selvfølgelig, at nogen vil opdage vores musik på tværs af sprog og landegrænser – der er jo andre bands, der er blevet kendte, selv om de sang på dansk,« siger Camilla Lily Pape, der er spændt på at se de to afsnit, hvor hun medvirker.

»Vi spillede jo live for dem og det virkede som om de nød koncerten. De seks housewives stod forrest, og de spurgte ind til de danske tekster og vores nordisk klingende univers og var i det hele taget meget engagerede i vores musik. De købte alle sammen en vinyl efter koncerten og insisterede endda på at få dem signeret. Jeg tænker, at vi også i afsnittet hører deres kommentarer undervejs i koncerten – dem har vi jo ikke hørt før,« fortæller Camilla Lily Pape.

I det næste afsnit med Dallas-husfruerne 14. november medvirker Camilla også.

»Og jeg tror, der kommer noget med i næste uge fra Dragør, hvor de besøger mine forældre,« fortæller hun.

86 millioner husstande i USA, Canada, Australien og Europa har mulighed for at se afsnittet i morgen og næste onsdag.

Se videoen med Eugenias debut-single

I efteråret 2017 debuterede duoen Eugenia med sangen ’Byen’, som var første udspil fra debut EP’en ’Vildt + Sødt’. Dengang fik Eugenia blandt andet disse ord med på vejen: “Det er smukt, eftertænksomt og ikke mindst vanvittigt genuine.”

Deres lyd er blevet sammenlignet med triphoppede navne som Portishead (UK) og Massive Attack (UK) – men også nyere danske artister som Katinka, Jærv og Irah. I musikvideoen ‘Byen’ medvirker ud over duoen selv blandt andre Asger Techau (Kashmir) og Rezwan Farmi (Rest in Beats). Se den her:

Eugenia – Byen (Official Video)

Listen: http://radi.al/Byen Words & music by Eugenia Produced & mixed by Brian Batz Masterered by Brian Mørk Released by Møs Møs Video by Eugenia Add. videography by Mathias Kruse Jørgensen www.facebook.com/eugeniaplays www.instagram.com/eugeniaplays

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Skotsk aften med humor og whisky

Litterært baghold på Vesterfælledvej