Alle Worons produkter er lavet efter veganske principper. De to søstre bag virksomheden har begge en fortid i mode- og skønhedsbranchen og syntes, at der manglede et grønnere alternativ til undertøj, der samtidig var lækkert. Foto: Martin Sørensen

Eftertragtet verdensbrand bor på Nørrebro

DESIGN. Søstrene Arina og Anya Woron har netop vundet den internationale pris LUX Life Award for deres veganske og bæredygtige undertøjsbrand Woron. Iværksætterne arbejder fra deres kontor i Esromgade på Nørrebro.

Mød stifterne af Woron 1

Mød søstrene bag det veganske undertøjsbrand Woron.

 

Af Julie Stougaard

js@minby.dk

INDENUNDER: Worons kontor på 2. sal i Esromgade er lille, men hyggeligt. Et duftlys sender aromatiske bølger af velvære ud i rummet, og der er mørk chokolade og dadler i skålen på bordet. Ud af vinduet er der frit udsyn til Nørrebro Skatepark, som ligger øde hen denne regnfulde mandag formiddag.

Fra dette lille kontor har Arina Woron, 34 år, og Anya Woron, 31 år, det sidste års tid arbejdet på at få deres veganske undertøj ud til så mange kvindekroppe som muligt – et koncept, der i den grad har vundet anerkendelse internationalt. De to søstre har netop vundet den internationale pris LUX Life Award i kategorien ’Best Cruelty-Free Underwear & Swimwear Fashion Brand 2018.

Det betyder, at Arina og Anya, hvis efternavn oprindeligt stammer fra Polen, har haft mere end almindeligt travlt de seneste uger, da en lang række medier har villet have interviews med de unge kvinder.

»Det har været ret hektisk, så nu har vi besluttet os for snart at tage et par dage, hvor vi lige kan få pustet ud,« siger Arina og griner.

Emma Watson går i Woron

Woron har eksisteret i tre år og udspringer af en ide, Arina fik for 11 år siden, da Anya havde gennemgået en hjerteoperation. Grundet operationen kunne Anya ikke bruge en almindelig bh, så Arina, der var ved at afslutte sin designuddannelse, lavede en bh, der var både feminin og komfortabel.

»Siden lavede jeg også en til mig selv og tænkte: ’det skal alle da gå med’,« siger Arina.

Undertøj var derfor det oplagte valg, da søstrene fik ideen at starte en virksomhed sammen. De besluttede sig for skabe deres eget brand ud fra princippet ‘slow fashion’ og skabe produkter, der er vedvarende, bæredygtige, skandinaviske i deres udtryk, og i tråd med veganske principper.

Og det har vakt stor interesse – også hos stjernerne i udlandet. Skuespillerinden Emma Watson (kendt fra Harry Potter, red.) kontaktede selv Woron, da hun hørte om konceptet og valgte siden at gøre reklame for brandet på sin seneste pressetur.

Sammen – næsten altid

På trods af travlhed og at de to søstre tilbringer mange af døgnets timer sammen, skændes de aldrig, fortæller de. Og de kan aldrig få nok af at være sammen.

»Arina kom da lige hjem til mig på Østerbro igår, så vi kunne dyrke søndagsyoga sammen,« siger Anya og de griner begge.

»Ja, og jeg spørger da også tit Anya, om hun ikke lige vil med hjem at spise, for ofte arbejder vi jo til ud på aftenen,« siger Arina, som bor i Ægirsgade rundt om hjørnet fra kontoret.

»Det var et helt bevidst valg at få kontor her for et år siden, fordi jeg blev gravid og vidste, at jeg ville få brug for at kunne komme hurtigt frem og tilbage,« siger Arina.

De elsker at have kontor på Nørrebro og at bruge de lokale butikker i området.

»Det er så dejligt, at der er åbnet en helsekostforretning i Heimdalsgade, for det har der manglet,« er søstrene enige om.

Woron forhandles i 58 forretninger fordelt på ti lande. Se mere på www.woronstore.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Tre steder i spil som nyt bibliotek

Diana Miroslaw ni-dobbelt målscorer