Rødkilde Skole er en af de skoler, som har en handlingsplan for at løfte karaktererne. Arkivfoto
in , , , , , , , ,

Ny metode gør karaktersnittet for københavnske elever bedre

 I denne uge begynder indskrivningen til de kommende 0. klasser i de københavnske folkeskoler. Borgmester Jesper Christensen (S) glæder sig over, at slutresultatet i København nu ligger på niveau med resten af landet.

Meterhøje plakater med budskabet ’vi ses i folkeskolen’ præger lige nu byens plakatsøjler.

I denne uge begynder indskrivningen til 0. klasse, og ifølge børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) bør man vælge folkeskolen, selvom han anerkender, at der stadig er udfordringer på nogle skoler.

Tidligere lå karaktergennemsnittet for de københavnske elevers afgangsprøver under landsgennemsnittet, men en ny metode fra undervisningsministeret løfter københavnersnittet op.

Før vurderede man de enkelte prøver, men nu er det den samlede eksamen, der tæller. Det vil sige, at elever, der ikke har den fulde eksamen (syv prøver) ikke indgår i undersøgelsen.

Dermed kan der altså rent faktisk godt være elever, der ikke har bestået eksempelvis dansk og matematik, og tallene kan dække over bundkarakterer i enkelte fag.

»Det er vi meget opmærksomme på, og vi har vores egne tal, hvor vi løbende holder øje med, hvordan det går på skolerne, og om der er elever, der ikke består dansk og matematik, for det går ikke, at man forlader folkeskolen uden at kunne læse, skrive og regne,« siger Jesper Christensen.

Han understreger, at kommunen har investeret 220 millioner kroner i kvalitetsløft, bedre efterudannelse og større fokus på faglighed i folkskolen.

»Vi ved godt, at der er nogle skoler, der har haft udfordringer og elever, der ikke består afgangseksamenen. Og det skal der gøres noget ved, og derfor har vi sat hårdt ind med handlingsplaner på de skoler,« siger Jesper Christensen.

Målrettet indsats

Han fremhæver Ellebjerg Skole i Kgs. Enghave som en af de skoler, hvor det ifølge borgmesteren »er lykkedes at lave en målrettet indsats i udskolingen og få vendt den negative udvikling,« siger Jesper Christensen.

Folkeskolen må og skal være et førstevalg, siger borgmesteren, og derfor har forvaltningen søsat en kampagne for at få flere til at vælge folkeskolen.

»Jeg bebrejder ikke forældre, der vælger privatskolen, men for mig bør folkeskolen være det naturlige valg. Der er meget andet end karakterer på spil. Trivsel er vigtigt og nødvendigt for indlæring. Og i folkeskolen lærer man også at være sammen med mennesker, der ikke ligner en selv,« siger borgmesteren.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

47 år, bor i København. Journalist siden 2000 - københavnerjournalist siden 2007. Skriver om mennesker, byudvikling, vejarbejde, skoler og børn. Og alt det andet. Ansvar for Vanløse Bladet og skriver fælleshistorier for de øvrige københavnske lokalaviser.

Vil ikke forlade Frederiksberg til fordel for Bogense

Sundhedsudvalg: Bevar akutklinik som den er