Dansk Sprognævn flytter næste år fra Frederiksberg til Bogense, men direktør Sabine Kirchmeier flytter ikke med. Foto: Michael Paldan
in

Vil ikke forlade Frederiksberg til fordel for Bogense

OPSIGELSE. Direktør i Dansk Sprognævn, Sabine Kirchmeier, ønsker ikke at flytte med til Bogense.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

UDFLYTNING : Når Dansk Sprognævn i april 2019 flytter fra Worsaaesvej på Frederiksberg til Bogense på Fyn bliver det uden institutionens direktør, Sabine Kirchmeier.

Det er udsigten til at skulle pendle til Bogense, der ligger bag opsigelsen, skriver Sabine Kirchmeier til Berlingske:

»Jeg ønsker ikke at flytte til Fyn, og jeg mener ikke, at jeg kan løse ledelsesopgaven på en tilfredsstillende måde på pendlerbasis,« udtaler den afgående direktør.

Beslutningen om at rykke Dansk Sprognævn til Fyn træf regeringen og Dansk Folkeparti i januar 2018. I et interview med Frederiksberg Bladet 23. januar luftede Sabine Kirchmeier sine betænkeligheder:

»Jeg har svært ved at se den dybere mening i at flytte en institution som Dansk Sprognævn så langt væk fra de videnskabelige miljøer, vi arbejder med.«

Sabine Kirchmeier er langt fra den eneste, der ikke flytter med fra Frederiksberg til Fyn. Mere end hver tredje videnskabelige medarbejder har ifølge Berlingske sagt op.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Brahms Requiem i Hellig Kors Kirke

Ny metode gør karaktersnittet for københavnske elever bedre