Anders Bentzon med sin nye bog, der udkommer i et meget eksklusivt oplag.
in , , , ,

Haha 😆 Like 👍

Gadefotograf klar med flere utrolige beretninger og typer

SUNDBY: Amager Bladets læsere stifter bekendtskab med gadefotograf Anders Bentzon hver eneste uge på side 2, hvor serien ’Amagertyper’ er fast inventar.

Men det er faktisk fem år siden, at Anders Benzon oprettede Facebooksiden ’Typer i København’ med fotos og historier om dem, han møder på sin vej i København.

»I starten var det lidt mere primitivt – jeg ville bare lave fede gadeportrætter og få folk til at stille op og posere. Men så opdagede jeg henad vejen, at der er gode historier bag hvert et ansigt, hvis man kan få dem frem. Nogle af historierne er fantastiske, men billedet er stadig vigtigt,« fortæller han.

Den kunstneriske åre har han måske fra faderen, komponisten Niels Viggo Bentzon, men Anders Bentzon har gået fotovejen hele livet, bortset fra en afstikker til sundhedsvæsenet – han blev uddannet sygeplejerske i 1991.

Han gætter på, at der ligger 1.500 københavnertyper på Facebooksiden nu. Drømmen har været at samle en del af dem i en bog – og den første bog udkom tidligere i år.

Nu er han så klar med endnu en bog ’Typer i København 2’, der er udkommet i et lille eksklusivt oplag og med endnu flere utrolige beretninger fra det virkelige liv.

Både den tidligere og den nye udgave ligger fremme på Café The Nomad and the Bean i Holmbladsgade 41, hvor typer som poeten Jonas og fotografen selv, ofte kommer og nyder en god snak og en kop kaffe.

»Så kom bare forbi og få et kig samt et kick mokka,« lyder det fra Anders. /jep-

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Er du Dragørs bedste iværksætter?

Filmklub. Plastikproblemer på det store lærred