MIN UGE Christine E. Swane

MANDAG Jeg står tidligt op, da jeg skal til konference i Stockholm. Den handler om at gøre byer tilgængelige for alle, uanset alder og funktionsniveau.

Jeg har boet i Vanløse i 35 år, og sikke en gave det var, da vi fik vores metrostationer. Jeg kysser min mand farvel og smutter ned ad Rebildvej, gennem parken i det smukke efterårsvejr – og vupti er jeg i lufthavnen.

Indflyvningen over skærgården og konferencestedet ved en sø byder på falmende træer i solskin. Konferencen kommer godt i gang. Efter middagen om aftenen øver jeg mig på mit foredrag ”The fight against loneliness”.

 

TIRSDAG Jeg er virkelig nervøs. Men snart er foredraget overstået, og mange spørger interesseret til vores arbejde i Fonden Ensomme Gamles Værn.

Rejsen hjem føles lang, flyet er forsinket. Men min mand står klar med laksemad og en rose fra haven på bordet. Så er det heller ikke værre!

 

ONSDAGJeg cykler ad Ring 2 til møde i Emdrup om et forskningsprojekt, som vores fond støtter. Det handler om, når ældres syn og hørelse bliver svækket, og hvordan det påvirker relationer i familien og i andre sammenhænge. Jeg nyder at cykle videre til mit kontor ad andre veje end de sædvanlige, mens jeg glæder mig til at komme ind og gense mine kollegaer.

Jeg går tidligt for at besøge min mor på plejehjemmet Slottet i De Gamles By. Hun er glad som sædvanlig, ikke mindst for smukke blomster og for, at jeg har pudset hendes messinglysestager. ”De står og smiler til mig”, siger hun.

Jeg køber ind på hjemvejen og laver mad sammen med min yngste søn, der er på besøg. Derefter læser jeg korrektur på Tidsskriftet Gerontologi frem til midnat.

 

TORSDAG

En fredelig morgen med smuk solopgang over Vanløses villahaver, som vi har udsigt til, da vi bor på 1. sal i et tofamilieshus. En mødefri dag på kontoret, hvor jeg når at besvare en del mails, og så en rolig aften. Det trænger jeg til.

FREDAG

I dag har jeg adskillige møder. Jeg arbejder hjemme, indtil jeg skal til Kristeligt Dagblad og deltage i en paneldebat til et radioprogram om etiske dilemmaer. Om aftenen cykler jeg til fødselsdagsmiddag på Amager. Vi er otte kvinder – heraf fire studiekammerater, som har kendt hinanden i knap 40 år. Det er en aften med skønhed, alvor – min ene venindes mor på 96 år er lige død – og glæde. Vi danser endda!

LØRDAG

Det bliver ikke til mange timers søvn, jeg vågner altid tidligt. Det er havevejr, og min mand og jeg rydder blade og slår græs. Senere spadserer vi indover Frederiksberg til Vesterbro, spiser sushi og ser ’Lykke-Per’ i Grand; en fantastisk film. Dagen føles som ferie!

SØNDAG

En lang morgen med te og avislæsning, og derefter arbejder vi nogle timer ved pc’erne.

Min mor har i 20 år spist hos os hver søndag. Men de seneste uger har hun villet blive på plejehjemmet. Hun er 89 år og har Alzheimer, hvilket kræver tilpasninger. Vi vil derfor i dag prøve at flytte familiemiddagen ind til hende. Vi dækker op i en hyggelig dagligstue, som hun kender fra aktiviteter og arrangementer.

Hun er tilfreds og nyder især at bruge sine egne tallerkener og vinglas.

Børnebørnene bakker op, og det gør mig rolig, at vi vist har fundet en måde at fortsætte søndagstraditionen på.

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Mød Mette Frederiksen i Vanløse

Madklubbens nye darling er åbnet i den smukke PARK-bygning på Østerbro