ARKIVFOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX.
in , , ,

Elsker 😍 Like 👍

Tæt på målstregen: Amager Bakke åbner til foråret

SUNDBY: Byggeriet af et af verdens bedste og mest komplicerede energianlæg, Amager Bakke, nærmer sig sin afslutning. Der mangler nu kun den endelige færdiggørelse af tagparken på toppen og de sidste myndighedsgodkendelser.

Stå på ski på toppen af et energianlæg, der nedenunder producerer miljøvenlig energi med den nyeste teknologi. Løb om kap med dine venner op ad et stejlt bjerglandskab og pust ud med udsigt over landets hovedstad i 85 meters højde, mens skorstenen pumper hvid, ren damp 30 meter over dig. Amager Bakke, hovedstadens nye energianlæg og tagpark, nærmer sig sin åbning.

Amager Bakke er tegnet af BIG og har tiltrukket sig stor national og international opmærksomhed som et eksempel på, hvordan industri og rekreative tilbud kan gå hånd i hånd.

Første spadestik til Amager Bakke blev taget i marts 2013, og fra september 2017 har energianlægget produceret strøm og varme til hovedstadens indbyggere. Ved årsskiftet gik anlægsarbejdet i gang på toppen, og det forventes færdigt ultimo december 2018.

Amager Ressource Centers direktør Jacob Hartvig Simonsen forventer, at Amager Bakke kan åbne for offentligheden til næste forår.

»Når vi er lidt upræcise i den udmelding, skyldes det primært to forhold. Fremdriften på tagparken er i sagens natur helt og aldeles vejrafhængig. Kommer der efterårsstorme, må arbejdet i det fri indstilles, og snevejr kan ligeledes vanskeliggøre afslutningen af tagparken. For det andet skal vi samt Fonden Amager Bakke hver især have en lang række godkendelser på plads, lige fra ibrugtagningstilladelse, tilladelser til ophold på taget og godkendelse af skiliften,« udtaler han i en pressemeddelelse.

»Der er ingen tvivl om, at vi med Amager Bakke rykker grænserne for, hvordan et energianlæg kan indgå i samspil med byens liv. Det giver naturligvis anledning til en lang række spørgsmål, og i tæt dialog med de relevante myndigheder, inspektionsfirmaer og leverandører, arbejder vi målrettet på at løse opgaven. Og vi skal nok komme i mål,« understreger direktøren.

Fonden Amager Bakke har lejet taget på toppen af Amager Bakke af ARC, og Fonden har siden vinteren 2017 arbejdet med etableringen af skibakke, løbestier, klatrevæg, skiudlejningsbutik og skilifte. /jep-

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Hvad er en tryktransmitter?

Støj-forskrifter retur til forvaltningen