Dideriksen og Leth ved EM i Glasgow. Foto: Gerry Penny, Ritzau/Scanpix.
in ,

Amalie Dideriksen flyvende i World Cup

CYKLING. Amalie Dideriksen har fået en forrygende start på World Cup-sæsonen med to medaljer på to uger med makkeren Julie Leth.

Af Jacob Schneider

jape@amagerbladet.dk

CANADA: Amager Cykle Rings Amalie Dideriksen tog natten til søndag plads på podiet i den canadiske by Milton og blev hyldet sammen med makkeren Julie Leth, efter at parret havde kørt sølvet hjem i kvindernes parløb ved årets anden afdeling af World Cuppen.

De to danskere måtte dog se sig besejret af briterne Elinor Barker og Katie Archibald, som sluttede med 36 point mod Dideriksen og Leths 19.

Dermed fortsatte de takterne fra den fornemme præstation sidste uge i Paris, hvor de vandt guld ved årets første World Cup-stævne: Dideriksen og Leth vandt næstsidste spurt, hvor briterne blev nummer tre, og kunne vinde løbet, hvis de kunne slutte i top-4 i sidste spurt foran briterne, da sidste spurt giver dobbelt point. De blev nummer to i spurten og henviste briterne til tredjepladsen – danskerne vandt således på bedste placering i sidste spurt.

Danmark lige nu på en delt førsteplads sammen med Storbritannien i den aktuelle World Cup-stilling.

Dideriksen og Leth ligger dermed helt i front i kampen om at kvalificere sig til både VM og OL. De har med dagens sejr oven i europamesterskabet vundet begge de tællende løb, der indtil videre er kørt.

Amalie Dideriksen leverede en fin præstation i omnium søndag aften og var blot ét point fra podiet, men måtte dog tage til takke med en fjerdeplads.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

PICNIC: Erotisk frokost i Kastrup

Innovativ rensning af vejvand i Ørestad