Arkivfoto: Kristian Juul Pedersen/Ritzau Scanpix.

Kommunen vil ansætte folk til at måle træer i folks private haver

KØBENHAVN: »Det kan ikke være rigtigt, at vi nu skal bruge 8-10 millioner kroner på, at kommunen nu skal til at ansætte medarbejdere, som skal drøne rundt i folks private haver for årligt at måle tykkelsen på de private træer,« siger medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Dansk Folkeparti, Finn Rudaizky, forud for torsdag aftens møde i borgerepræsentationen, hvor politikerne skal debattere kommunens træpolitik.

»I Dansk Folkeparti går vi ind for at fremme en mere grøn by, blandt andet ved at plante nyt i forbindelse med fældning af træer, men i stedet for at rende rundt i folks private haver, vil vi langt hellere bruge pengene på indlysende og nødvendige sociale tiltag, for eksempel til hjemløse kvinder på Café Klare på Vesterbro, på de mange hjemløse som netop nu afvises fra at overnatte på byens herberger og som henvises til gaden og nattekulden og også til efterbehandling af borgere, som er kommet ud af sit misbrug og har brug for efterbehandling. Disse områder er der åbenbart ingen penge til, men noget af den røde venstrefløj prioriterer tilsyneladende måling af træer i private haver langt større end at få løst de alvorlige sociale opgaver, hvor vi svigter de svage borgere i vor by,« siger Rudaizky.

I beslutningsforslaget til Københavns træpolitik frem til 2025 er der blandt andet afsnittet ‘Træer på arealer der grænser op til en bymæssig kontekst’.

Her peges på træer på arealer, der grænser op til en bymæssig kontekst. Og det er blandt mange træer i villahaver og på fællesarealer ved etageboliger eller ved virksomhed. Vedtages beslutningsforslaget skal kommunens folk have mulighed for at tjekke træer på disse arealer.

Opdateres…

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Borgere om Enghaveparken: »Derfor forlod vi arbejdsgruppen«

Oplev kunstens nye talenter