in ,

Like 👍

Royale klæder til Nøddeknækkeren

Det er selveste Dronning Margrethe der i år står bag scenografien og kostumerne til Nøddeknækkeren i Tivoli. Det er fjerde år, hun er med bag kulisserne og i år tog Vesterbro Bladet med til første øvedag med majestæten

Af René Mølskov

rem@minby.dk

Krammende, rygende og joviale var det faste kongehus-pressekops samlet i medarbejderindgangen i Tivoli, da der i går var fornemt besøg.

Vesterbro Bladet var også inviteret med, og fandt sig til rette bagerst i lokalet til den første øvedag på ’Nøddeknækkeren’. I dagens anledning var der i Tivoli besøg af Dronning Margrethe II, der har stået for scenografi og kostumer.

»Det er jo en charmerende historie, vidunderlig musik og nu er den så i Tivoli for fjerde gang. Det ser vi meget frem til,« sagde Dronning Margrethe efter prøverne i går.

Gode overraskelser venter

Majestæten har været med i de fire år, og selvom forestillingen i Tivoli i forvejen har sin egen version, hvor netop den historiske forlystelsespark bliver inddraget, så understreger majestæten, at det stadig vil være en genkendelig version:

»Vi laver ikke noget radikalt om, men der bliver nogle, håber jeg, rigtig gode overraskelser,« hun.

Stjernespækket ballet

Årets udgave af Nøddeknækkeren er med et mere end tætpakket antal stjerner. Og det glæder balletchef Peter Bo Bendixen, der allerede inden den første prøvedag i en pressemeddelse udtalte:

»Det er helt fantastisk, at vi har kunnet håndplukke nogle af de dygtigste dansere i verden til at medvirke i juleballetten Nøddeknækkeren. Vi ser frem til et specielt højt niveau på årets forestilling.«

De internationale dansere kommer fra nogle af verdens førende balletkompagnier og tæller ballet som: San Francisco Ballet, Stuttgart Ballet, Cape Town City Ballet, Semperoper Ballett, Den Kongelige Ballet og Tivolis eget balletkompagni, Tivoli Ballet Teater.

Glæder sig i denne tid

Dronning Margrethe sad på første række med et udsyn over balletdansere såvel som en skare af pressefotografer og journalister, da de dygtige danseres samledes i Lumbye-salen i Tivoli til første prøvedag.

»Det bliver dejligt at gense den, også med de små ændringer, der kommer til,« sagde hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

BREV FRA BLADET Mangelfuld dømmekraft

Chefer fyres fra rådhuset