Illustration: Copenhagen White Water Park.

Sur 😠

BREV FRA BLADET Mangelfuld dømmekraft

FLERTALLET I DRAGØRS BYRÅD er for alvor kommet i skudlinjen efter at have indgået en budgetaftale, der byder på nedskæringer over en bred kam. Det har allerede fået mange forældre til at demonstrere mod nedskæringer på børne- og institutionsområdet. Partierne bag aftalen – Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet – må naturligvis tage bestik af, at kommunens slunkne kasse ikke kan opretholde et højt serviceniveau, når udgifterne overskrides – eksempelvis inden for det specialiserede socialområde for børn og unge.

Det er gift for en lille kommune som Dragør, der rutter med alt for få indtægter for at få »husholdningsbudgettet« til at løbe rundt. Desto mere beklageligt er det, at det samme flertal i forbindelse med præsentationen af budgettet har afsat 3,5 millioner kroner til udvikling af Dragør Bypark (Copenhagen White Water Park).

En vandpark vil uden tvivl blive en kæmpe attraktion for Dragør og burde være en ægte vindersag for budgetpartierne. Men timingen er elendig, når man på den ene side beder borgerne om at gå på slankekur, mens man på den anden side kaster penge efter et projekt uden lokal forankring.
Debatten om vandpark-projektet er rødglødende, og mange borgere er naturligvis stærkt bekymret for politikernes dømmekraft. Debatten er også præget af ondsindede angreb på de ansvarlige politikere, hvilket fik byens borgmester til at gå i flyverskjul på de sociale medier.

Personangreb er skadeligt for demokratiet, der mere end nogensinde har brug for at ramme en ordentlig tone. Det nytter dog ikke, at politikere ikke tør stå ved deres egne beslutninger – og i dette tilfælde manglende dømmekraft. /jep-

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Robot og teaterrøg skal afsløre kilde til ildelugtende drikkevand

Royale klæder til Nøddeknækkeren