Godt 40 borgere havde pjækket fra opvasken og var taget til borgermøde om Damhusengens Skole. Foto: Anja Berth
in ,

Borgermøde: »Har I hørt os beboere?«

Luftforurening, parkeringspladser og støj fra skolens elever bekymrede flere borgere der var mødt op til borgermøde omkring byggeriet på Damhusengens Skole.

 

Det nye byggeri på Damhusengens Skole er endnu ikke gået i gang, men det giver allerede beboerne i området grå hår.

Det kom frem onsdag aften sidste uge, da der var borgermøde på Damhusengens Skole.

Først fortalte arkitekt Rune Bech fra Kant Arkitekter/Trust, der har tegnet den nye skole, om de hensyn de havde taget til både skolens pædagogiske linje og kommunens ønsker om at skolen skal integreres i byen.

Men deltagerne i salen – godt 40 naboer, forældre og andre interesserede – var ikke just begejstrede for planerne om et stort skolebyggeri.

Et par beboere på Hanstholmvej var kede af udsigten til høje træer samt manglende parkeringspladser og at være nabo til en byggeplads i fire år. En mor til børn på den tidligere Hyltebjerg Skole foreslog at den planlagte legeskov ved Ålekistevej simpelthen byttede plads med skoven i den nordlige del af skolen – længst væk fra Ålekistevej.

I det hele taget var flere borgere optaget af den massive trafik på Ålekistevej og bad kommunen og arkitekterne om at tage hensyn til det.

Parkeringspladserne har længe været en varm kartoffel og formand for Vanløse Lokaludvalg, Bent Christensen, fortalte at lokaludvalget sammen med skolen havde regnet sig frem til, at det reelle behov for nye parkeringspladser var mellem 25-29 og altså ikke 80, som kommunen har foreslået.

Et yngre par på Hvidbjergvej var bekymrede for om den planlagte tagterrasse for udskolingen ville give gener for dem i dagtimerne, når de eksempelvis arbejdede hjemme.

Det mente arkitekten ikke, og på spørgsmålet om hvor meget beboernes hverdag lå arkitekterne på sinde svarede han:

»Der har været flere borgermøder i processen og vi har hele tiden skullet balancere mellem kommunens krav og skolens pædagogiske linje, og det er svært at stille alle tilfredse,« sagde Rune Bech.

Lokalplanforslaget er nu sendt i offentlig høring, og man kan komme med ændringsforslag og kommentarer på blivhoert.kk.dk indtil 26. november, hvor høringsperioden slutter. Så indstiller forvaltningen eventuelle ændringsforslag til politikerne som på sit møde først i 2019 tager endelig stilling til planen.

Det forventes at første del af byggeriet går i gang foråret 2019.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Anja Berth

Om journalisten Anja Berth

Jeg interesserer mig virkelig for det lokale

Plejecenter med 100 boliger på vej til Sundparken

Ekspert: Unge føler sig pressede