Broderier i cool københavner-stil

Kender du det, når man er på storbyferie og går væk fra hovedgaderne, op ad de små stræder, ind i gyderne og finder små “uopdagede perler” af fine og finurlige butikker? Man får en romantisk følelse af at have fundet noget unikt, og man bobler nærmest over af begejstring, når man skal fortælle vennerne om oplevelsen ved hjemkomsten, men holder selvfølgelig lidt igen med selve placeringen.

Sådan en oplevelse havde jeg i København sidste efterår, da jeg i min søgen efter et PR-bureau fandt noget helt andet – nemlig en nyåbnet perle i min egen storby. Om den i læsende stund er uopdaget for dig, kære læser, eller om du måske allerede er stamkunde er ikke afgørende for om følgende kan have interesse for dig.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det er nemlig ikke hver dag, man støder på en tøjbutik, hvor sortimentet ikke kun afspejler indehaverens tro på, om varen kan sælge eller ej, men også en passion for vedkommendes håndværk, der i denne butik er noget så på samme tid gammeldags og high fashion som broderi. Indehaveren er nemlig uddannet brodøse.

Fra Maison Lesage til Hyskenstræde
Hun hedder Emilie Schram, er 29 år og er uddannet fra Lesage i Paris, der er ejet af Chanel. Efter endt ophold hos Lesage, stod hun med valget mellem at søge job på atelieret i Paris eller flytte til Dubai og brodere for en arabisk prinsesse, hvis hun altså skulle arbejde fuldtid med sit nylærte håndværk. I stedet åbnede hun sin egen tøjbutik, Reve de Renard i de gamle Trianon bageri lokaler på Hyskenstræde.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Internationale, eventyrlige sværvægtere.
Emilie har gennem sine indkøb formået at skabe en fantastisk balance i sit sortiment mellem grove strukturer som strik og uld og helt fine, sarte tyl og silker, alt sammen med broderiet tilfælles. Selv hendes basic t-shirts er prydet med et lille simpelt statement broderi.

Og nå ja, så er hendes udbud håndplukket hos italienske og amerikanske mestre som Vivetta og Oscar de la Renta, den indiske broderi konge, Manish Arora samt Antwerpen baserede Christian Wijnants – blandt andre.

Og det er ikke kun blandt de udenlandske. Danske Morten Ussing har med sine eventyrlige kreationer nemlig også fundet vej til en helt fortjent plads blandt verdenseliten i den lille butik. De eventyrlige beklædningsgenstande komplimenteres af finurlige, glitrende brocher fra Reine Rosalie samt hatte fra Borsalino og Saint James.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Holder håndværket i hævd
Jeg er meget imponeret over, at Emilie har skaffet så velrenommerede brands til København og taknemmelig over at hun har så god smag, at de styles, hun vælger, repræsenterer det, en cool københavner ville vælge.

Adspurgt om hvordan det er lykkedes hende at lande de prominente sværvægtere uden nogen form for erfaring i branchen, er svaret enkelt og umiddelbart: “Jeg ringede bare til dem og spurgte dem ad”. I de stille perioder der er i en lille københavnsk tøjbutik placeret i en sidegade, holder Emilie sit håndværk ved lige ved sin broderiramme.

Broderierne er udstillet i butikken og giver kunderne en chance for at få et indblik i det tidskrævende håndværk.

Reve de Renard er i udgangspunktet en dametøjsforretning, men der er blevet plads til enkelte herrestyles fra Maison Labiche. Så når fruen er inde og fyre hele rejseopsparingen af på en håndbroderet Oscar de la Renta strik, kan hun jo passende købe købe en stribet t-shirt og navy blå hue med til mig.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Så er det tid til et stik mod influenza

District Tonkin: Vietnamesisk gadeliv i midten af København.