Hør medejer Marie Bach Nielsen fortælle om bagetrappen og rock 'n roll væggen.

Madørernes paradis er åbnet i Guldbergsgade

MADNØRDERI. Nu kan du granske kogebøger og spise kage samtidig på Nørrebro. Nyåbnede Kogebogeriet i Guldbergsgade er en kombineret specialboghandel med kogebøger og madlitteratur og café.

FOR MADELSKERE: Hører du til dem, der ikke kan kigge i en bage- eller kogebog uden at blive sulten, så er Kogebogeriet stedet for dig.

Det er en kombineret specialboghandel for kogebøger og madlitteratur og café, som netop er åbnet i Guldbergsgade 10. Her kan du finde en blød stol, nyde en kop kaffe og et stykke hjemmelavet cheesecake, mens du bladrer i de bedste kogebøger på markedet.

De to ejere hedder Marie Bach Nielsen og Bitten Nielsen. Marie er kogebogsentusiast og iværksætter. Uddannet MSocSc i Management of Creative Business Processes, kan køre på ethjulet cykel og elsker medister og rosenkål. Bitten er iværksætter, uddannet kok og serviceøkonom. Hun taler tegnsprog, er vild med farven grøn og elsker en god rejemad.

Naboen på boghylde

Marie og Bitten er helt enige om, at de ord, der beskriver Kogebogeriets koncept bedst er ’weird and wonderful’. For forretningen er et sansebombardement af lige dele wow-faktor og skøre, humoristiske indfald.

De har svært ved at skjule deres begejstring, mens de viser rundt i Kogebogeriet.

Samtlige bøger er nøje udvalgt til forretningen, og Marie, som er kogebogsentusiast med stort K, beskriver med stor entusiasme de forskellige opdelinger, som blandt andet omfatter en sødt-hylde, en grisehylde og et aflåst high end-skab, hvor hun standser op og kaster et kærligt blik på Modernist Cuisine, som er en af de helt store madbibler, og som koster 3.500 kr.

Det er dog langt fra kun bøger i den prisklasse, man kan finde i Kogebogeriet. Her er alt fra Mary Berry til Søren Gericke og Henrik Yde, manden bag restaurantimperiet Kiin Kiin, som ligger lidt længere nede ad gaden.

»Han kom faktisk ind forbi, inden vi åbnede, og sagde ’jeg ville bare sige hej’,« fortæller Marie med ærefrygt i stemmen og gengiver et lettere febrilsk udtryk.

»Og så sagde jeg, ’gud hej, øh, din bog står lige her på hylden,« siger Marie og griner.

Konkurrerer med nettet

Hun og Bitten er meget glade for at have fundet lokalet her på Nørrebro, hvor der tidligere lå De 4 Årstider, som var en del af De Unges Hus.

»Vi ville rigtig gerne finde et sted på Nørrebro, fordi det er så spændende madmæssigt. Her er der mange madsteder af virkelig høj kvalitet, og så er der et fantastisk miljø, som passer rigtig godt til os,« siger Marie og tilføjer, at mange har stukket hovedet ind for at se, hvad det var for et sted, der var åbnet.

»Folk er så søde og har taget rigtig godt imod os,« siger Marie.

Flere har også stillet spørgsmålet, om det kan betale sig at åbne en boghandel i disse tider, hvor internettet er så stor en konkurrent, fortæller hun.

»Det er også en af grundene til, at vi har valgt at kombinere boghandlen med en café, for det kan være svært at få en boghandel til at løbe rundt. Samtidig forsøger vi at konkurrere med priserne på nettet, vi vil ikke have, at man kommer hjem og får ondt i maven efter at have købt en bog her, fordi man ser, hvad man kunne have sparet ved at købe den på nettet,« siger Marie.

Der er masser af arrangementer i støbeskeen, og efterhånden vil spisekortet, som lige nu byder på enkel men udsøgt mad, også blive udvidet.

»Måske laver vi et tema, hvor vi slår op i alle kogebøgerne på s. 48, og så laver vi de retter som dagens ret,« bliver de to indehavere enige om med smil på læben.

Du kan følge med i, hvad der sker hos Kogebogeriet på deres Facebook-side og Instagram med navnet ’Kogebogeriet’.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jesper Stein signerer ny bog hos Det var Zittans

Amagerkunstner skaber 60 kvadratmeter stort værk