FOTO: POLITIKENS FORLAG.

Elsker 😍

Amagerkunstner skaber 60 kvadratmeter stort værk

SUNDBYVESTER: Amagerkunstneren Kathrine Toftild, der i snart 25 år har boet og haft atelier i Eberts Villaby, har for en stund lagt malerier og skulpturer til side for at arbejde med et cirka 60 kvadratmeter stort værk – et kæmpe bagtæppe, der skal benyttes til et særlig event 23. og 24. oktober.

Her gæster den sydindiske leder af hjælpeorganisationen Embracing the World, Mata Amritanandamayi (også kaldet Amma) nemlig Brøndby Hallen til et stort event – en darshan – hvor der ventes 5.000-10.000 deltagere.

Scenetæppet er så stort, at Kathrine Toftild ikke har kunnet se det i sit fulde omfang, før det hænges op i Brøndby Hallen, så hun har arbejdet på det på væg og gulv i sit atelier.

Og Amma har en helt særlig betydning for kunstneren, som selv har mødt hende.

»Ammas religion er kærlighed og helt bogstaveligt viser hun det ved at kramme de, som kommer til darshan. Jeg har personligt en spirituel tilgang til livet, og da jeg endelig mødte Amma var det som at komme hjem. Det er svært at beskrive hvorfor, for der skete ikke noget specielt hos mig under det første kram, som jeg havde sat næsen op efter. Men ved at sidde i energien og bare tage imod, få et kram mere og et mantra, ja, så var der bare hul igennem og kærligheden var massiv og transformerende,« fortæller hun.

https://amma-danmark.dk/ kan man læse om eventet. Og du kan se mere om kunstneren på hjemmesiden www.karintoftild.dk, hvor hendes seneste værker dog ikke vises.   /haj

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Madørernes paradis er åbnet i Guldbergsgade

En lørdag aften med indiepop