Direktør for Frederiksberg Fonden, Martin Dahl, i de nye lokaler på Rathsacksvej. Foto: Martin Sørensen
in ,

Fonde flytter ind på Rathsacksvej

FLYTTEDAG. FrederiksbergFonden og to andre fonde flytter sammen i kontorfællesskab på Rathsacksvej 1.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

LOKAL ADRESSE: Tre fonde er blevet enige om at slå sig sammen og danne et kontorfællesskab med adresse på Rathsacksvej 1 på hjørnet af Gammel Kongevej.

Det er FrederiksbergFonden, Otto Mønsteds Fond og A/S og netmediet Danmarks Fonde, der er tale om.

Mange kender uden tvivl FrederiksbergFonden, der i 1990 blev stiftet ud af den gamle Frederiksberg Sparekasse. I tre år har fondens sekretariat haft fælles adresse med andre fonde i København, men vender nu hjem til Frederiksberg.

Det sker for at komme tættere på samarbejdspartnere og modtagere af fondens almennyttige uddelinger, som efterhånden udgør op mod 10 mio. kr. om året.

Fondens direktør Martin Dahl fortæller:

»Frederiksberg Fondens formål er at støtte opvækst, oplevelser og medborgerskab til gavn for borgere, foreninger og kulturliv på Frederiksberg. Derfor er det vigtigt, at vores lokale partnere og donationsmodtagere oplever, at vi er tilgængelige. Vi glæder os meget til en dagligdag tættere på det lokale kultur- og foreningsliv, skoler og institutioner,« siger han.

Danmarks fonde

FrederiksbergFonden kommer til at dele adresse med Otto Mønsted Fond og A/S og netmediet Danmarks Fonde.

»Danmarks Fonde er et uafhængigt netmedie om den danske fondssektor. Vi er i en udviklingsfase og har netop udvidet med et par ekstra medarbejdere. Vores behov for lidt større lokaler til redaktionen faldt sammen med, at de to fonde også var på udkig efter nye lokaler til fornuftige priser på Frederiksberg. Ved at indgå i kontorfællesskab kan vi holde udgifterne til fællesfaciliteterne nede,« siger stiftende partner i Danmarks Fonde, Janus Moos.

Margarine selskab

Otto Mønsteds Fond og A/S er en erhvervsdrivende fond, som blev stiftet i 1934 af margarineproducenten, Otto Mønsted og hans hustru, Anna Sophie Mønsted.

Fondens datterselskab Otto Mønsted A/S, der er det oprindelige (OMA – Otto Mønsted Aarhus) magarineselskab etableret af Otto Mønsted, er i dag et investeringsselskab.

Af fondens overskud uddeles penge til forsknings- og uddannelsesformål, herunder støtte til studieophold til ingeniørstuderende fra DTU og Aalborg Universitet samt til cand.merc.-studerende fra CBS.

Direktør i Otto Mønsted Fond og A/S, Nina Movin, siger:

»Vi glæder os til at flytte ind i kontorlokalerne på det klassiske Frederiksberg og ser frem til et godt naboskab,« siger hun.

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Isenkræmmer i fjerde generation

Veras Market lander snart på Reffen