Knuste biler og poetiske landskaber hos Kunsthal Charlottenborg

I denne uge guider jeg dig til et af mine yndlings museer i København – nemlig Kunsthal Charlottenborg. Her oplever du altid samtidskunst i helt absurd flotte rammer. Det er et af de museer, der virkelig forstår at inddrage rummene, og gøre kunsten til en del af museet. Jeg oplever museet på ny hver gang, og det er ret fantastisk at museets udtryk ændres fra udstilling til udstilling på denne måde.

f

BIG Art af Bjarke Ingels Group

Kunsthallens sydfløjs 1000 kvadradmeter er fyldte med arkitektoniske miljøer, som Bjarke Ingels Group har skabt i samarbejde med samtidskunstnere. Udstillingen sætter fokus på hvad der præcist sker i krydsfeltet mellem kunst og arkitektur. Og hvad der kræves af kunstnere for at arbejde i større skala såsom i bygnings-og byrumsprojekter.

 

Hør arkitekten Bjarke Ingels fortælle om udstillingen

https://www.dr.dk/radio/p1/kulturen-pa-p1/kulturen-pa-p1-2018-09-20#!00:00:00

Out of Ousia af Alicja Kwade

Fordyb dig i Alicja Kwades absurd smukke skulpturlandskaber. Kwade fratager objekter og materialers vante funktioner og giver dem nye egenskaber. Her forklæder hun kul som guldbare og grene, og småsten fremstår som diamanter. Ved første blik, virker udstillingen tom – men her gælder det virkelig om at tage sig tid til at forstå materialernes nye funktion, og hvordan noget så simpelt som kul pludselig kan fremstå helt anderledes.

Solar Egg af Bigert og Bergström

Oplev det vildt flotte 5 meter høje guldæg ved navnet Solar Egg, der er til at finde midt i gården (du kan vitterligt ikke undgå det). Solar Egg er skabt af kunstnerduoen Bigert og Bergström. Ideén med Solar Egg er at skabe et rum for samtaler og udveksling af ideer. Husk at gå indenfor og oplev saunaen – ja der er en sauna indenfor! Du skal dog booke tid på forhånd.

Vidste du at…?

Samtidskunst er blevet udstillet i Kunsthal Charlottenborg siden 1883, og at navnet kommer fra enkedronningen Charlotte Amalie der købte slottet i starten af det 17 århundrede.

3 tips til dit besøg

#1 – Nyd et glas vin

Husk at tage et smut forbi Apollo bar, og nyd en kaffe eller vin i gården.

#2 – Shop bøger eller plakater

Hvis du er fan af fede plakater eller kunstbøger, så er Kunsthallens boghandel et besøg værd. Her kan du altid finde noget nyt til hjemmet, eller den perfekte gave til kunstelskeren.

#3 – Besøg Q

I nærheden finder du udstillingsstedet Q, det drives af de studerende fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler som er en del aKunsthal Charlottenborg. Et besøg værd, hvis du vil holde dig opdateret på kommende kunstnere!

Læs mere

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bøger: Socialrealisme, der tager læseren med ind til de mørke og ækle følelser

Vikingerne kæmper på Nørrebro