Wain Racing Team på podiet. Foto: SSF.
in , ,

Sundby-besætning toer i Norden

SEJLSPORT. Sundby Sejlforenings Wain Racing Team har haft en nydelig sæson og blev nummer to i Norden.

Af Jacob Schneider

jape@amagerbladet.dk

ØRESUND: Efter køb af en nyere brugt båd til sæsonen skulle Wain Racing Team fra Sundby Sejlforening deltage ved nordiske, norske, svenske, danske og europæiske mesterskaber. Derudover var disse sejladser også en del af den nordiske rangliste sammen med Kieler-ugen, hvor mandskabet dog ikke deltog.

Nordisk og norsk mesterskab blev sejlet i Kristianssand, hvor 40 deltagere fra Norden og Tyskland stillede til start. Her blev Sundbys sejlere nummer seks og bedste udenlandske båd.

Så gik turen til EM på Gardasøen og lidt anderledes sejlforhold og 72 deltagere fordelt mellem professionelle og amatører. Mesterskabet gik ikke helt som håbet, da mandskabet sluttede som nummer 27 i det åbne EM og 13 blandt amatørerne.

Så kom turen til det åbne danske mesterskab i Kerteminde, og her gik det meget bedre: 24 deltagere og sølvmedaljer til Sundbys sejlere, så et superflot resultat.

Sidst på sæsonen gik turen til Malmø og det åbne svenske mesterskab med 26 deltagere, og her havde Sundbys sejlere virkelig fundet farten: De sluttede som nummer to efter meget tætte sejladser med Nordens bedste, nordmanden Peder Nedergård. Forskellen var inden sidste sejlads tre point, og SSF’s sejlere sluttede flot af med en førsteplads, kun tre sekunder foran nordmanden, men to point efter.

På den samlede nordiske rangliste sluttede mandskabet på en andenplads, endda uden at have deltaget i et af stævnerne.

Sundby-besætningen bestod af Claes B Willeberg, Jon Søgaard, Kristian Schaldemose og skipper Marc Wain og reserve Felix Andersen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Klassisk. Hundredetusind-dollar kvartetten til Bryggen

Stor musik på Kastelskirkens orgel