Peter Hummelgaard. Arkivfoto: Michael Paldan

»Regeringen svigter trygheden på Amager«

HELE ØEN: Nærpolitiet skal tilbage til Amager, lyder det igen fra det lokale folketingsmedlem Peter Hummelgaard (S), som mener regeringens politiudspil er alt for uambitiøst.

Det var en dybt skuffet Hummelgaard, som sidste mandag læste regeringens udspil til, hvordan det lokale politi kan styrkes. Udspillet indeholder nemlig slet ikke noget forslag om at få lokale politistationer tilbage til eksempelvis Amager, og det er en stor fejl, mener politikeren:

»Vi kan ikke bruge regeringens udspil til ret meget på Amager. De problemer, vi står med, bliver der slet ikke taget hånd om. Regeringen taler om mere nærhed, men afviser samtidig at oprette lokale politistationer på eksempelvis Amager. Det er en stor fejl.«

Nærpolitiet forsvandt fra Amager i 2016, da der på politistationen på Kamillevej i Tårnby blev lukket for patruljeret udkørsel. Siden da har de 200.000 borgere på Amager måttet se længere efter de patruljerende politibiler på øen.

Peter Hummelgaard har flere gange taget spørgsmålet om lokalpoliti på Amager op i Folketinget med justitsminister Søren Pape Poulsen. Hver gang har Pape afvist at støtte forslaget.

»Det var en kæmpe fejl at lukke for patruljeret udkørsel fra politistationen på Kamillevej. Det er helt afgørende for følelsen af tryghed, at vi har et lokalt politi på Amager. Et lokalt politi, som kan være synligt, som kan rykke hurtigt ud og som kender de lokale ballademagere.

Det er netop derfor, vi i Socialdemokratiet har foreslået en række nye nærpolitistationer, og en af dem bør selvfølgelig placeres på Amager,« lyder det fra Hummelgaard.

Socialdemokratiet fremlagde i august et nærhedsudspil med forslag til, hvordan politiet kan komme tættere på borgerne, blandt andet ved at oprette 20 nye nærpolitistationer rundt om i landet. /jape

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Karate. Ikonet fra Vermlandsgade runder 80

Dagny ser rødt i Salonen