Emma Koch fra 2.Ø var en af de 60 elever fra NEXT Sukkertoppen Gymnasium, som deltog. PR-foto
in

Mental sundhed på skemaet

Flere end 120 gymnasieelever besøgte sidste onsdag Valby-virksomheden Lundbeck for at blive bedre til at tackle mental sygdom blandt unge. Bl.a. elever fra NEXT Sukkertoppen Gymnasium på Carl Jacobsens Vej var med til arrangementet i forbindelse med World Mental Health Day.

To af de næsten 60 elever fra Sukkertoppen, som besøgte Lundbeck, var Emma Koch Jørgensen og Nikolai Sørensen. De var enige i budskabet, og vil gerne have endnu mere fokus på emnet i fremtiden.

»Det er rigtig godt, at der bliver sat fokus på unges mentale helbred, for vi har oplevet venner og veninder, som er ramt af pres og karakterræs, så det er vigtigt at være opmærksom på,« siger Emma Koch Jørgensen, som bliver bakket op af sin klassekammerat Nikolai Sørensen: »Det er et problem, at flere unge får depression, så det var spændende at lære noget mere om mental sundhed, og hvad man kan gøre.«

Lundbeck er førende inden for forskning om og behandling af psykiske lidelser som skizofreni og depression. Ifølge virksomheden selv er det dog vigtigt at behandle psykiske lidelser med flere forskellige metoder på en gang.

»Det er vigtigt at have fokus på mental sundhed, særligt blandt unge. Vi ser desværre, at flere og flere unge bliver ramt af en lidelse som depression, så det skal vi kunne tale om og sammen komme en række tabuer til livs,« siger Anders Götzsche, koncerndirektør for Lundbeck. cmo

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Ungdomsboliger på vej i biblioteksskolen

Døv topscorer: »Jeg kan jo alt, undtagen at høre«