Mere boldspil og færre oversvømmelser

JENS JESSENS VEJ. I går, mandag, gik et storstilet anlægsprojekt i gang på de tilbageværende græsfodboldbaner på Jens Jessens Vej. Om ti måneder er byggerod forvandlet til seks topmoderne kunstgræsbaner og et nyt skybrudsanlæg.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

ANLÆGSPROJEKT: Færre oversvømmelser og bedre muligheder for at spille fodbold.

Det er formålet med det storstilede anlægsprojekt, der tog sin begyndelse på Jens Jessens Vej og ved Rådmands Steins Allé i går, mandag. Arbejdet omfatter både anlæggelse af seks kunstgræsbaner og ikke mindst et nyt skybrudsanlæg

Anlægsprojektet indbefatter, at der graves én meter ned på det 44.000 kvadratmeter store græsareal, der er en del af boldbaneanlægget på Jens Jessens Vej, og erstatter jorden med grus.

Det nye skybrudsanlæg vil kunne tilbageholde 24.000 kubikmeter vand og dermed mindske presset på kloakkerne, når det regner. Ovenpå det nye skybrudsanlæg erstatter Frederiksberg Kommune i samme ombæring arealets nuværende seks boldbaner af naturgræs med seks kunstgræsbaner. De nye kunstgræsbaner ventes at stå klar august 2019.

To fluer med ét smæk

Det samlede projekt er et samarbejde mellem Frederiksberg Forsyning og Frederiksberg Kommune – med tæt inddragelse af Frederiksberg Idræts-Union.

Formand for Frederiksberg Kommunes kultur og fritidsudvalg, Simon Aggesen (K), er glad for projektet:

»Frederiksberg Kommune ønsker at tilbyde gode idrætsfaciliteter. Vi oplever et stadigt større pres på vores idrætsanlæg, så vi arbejder kontinuerligt på at optimere og forbedre byens idrætsfaciliteter og tilbuddene. Kunstgræsbanerne vil kunne bruges hele året, hvilket vil øge kapaciteten betragteligt i forhold til de tidligere græsbaner.«

Også formand for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), ser frem til anlægsprojektet:

»Vi slår to fluer med ét smæk. Ved at tænke de to store projekter sammen på en ny og innovativ måde, styrker vi idrætten og beskytter borgerne bedre mod oversvømmelser. Jeg håber, at beboerne og institutionerne i området tager godt imod projektet, og at de kan bære over med de gener, arbejdet beklageligvis kommer til at medføre i byggeperioden.«

Arbejdet vil påvirke trafikken og antallet af parkeringspladser. Der vil være tung trafik med lastbiler samt støj fra anlægsarbejdet fra klokken 7 til klokken 18 på hverdage.

Lastbilerne kommer ind og ud fra byggeområdet via Roskildevej og Rådmand Steins Allé – dog ikke på den strækning af alléen, der er en privat fællesvej. På den østlige side af sidevejen Roskildevej – også kaldet lille Roskildevej – bliver det forbudt at parkere. Ellers er der ikke plads til lastbilernes svingkurve.

Frederiksberg Kommune forventer at fjerne jord og erstatte den med grus fra oktober 2018 til maj 2019. De nye kunstgræsbaner etableres fra april til juli 2019 med henblik på at have de nye baner klar til sæsonstart i starten af august.

Rugby og mere lys

Kunstgræsbanerne bliver lavet med markeringer til 7/8- og 5-mandsbaner foruden opstregningen til 11-mandsbanerne. De tre baner ned mod Rådmand Steins Allé bliver lavet, så de også er godkendt til brug for rugby med tilhørende opstregning af en rugbybane i fuld størrelse på tværs af to fodboldbaner.

Rent teknisk får de tre baner ekstra stråhøjde og tilhørende ekstra mængde gummi-infill, men på en måde så de stadig er fint anvendelige og godkendt til fodbold. Endelig bliver de tre nordlige baner tættest på kunstgræsbane 1-3 udstyret med lysanlæg.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Østerbro-børn i skole i Valby

Karate. Ikonet fra Vermlandsgade runder 80